Πάμε μια βόλτα στο Τέξας?! Φύγαμε… όχι μην ετοιμάσετε βαλίτσες. Ετοιμάστε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας. Θα πάμε μια γευστική βόλτα στο μακρινό Τέξας, με το πιάτο έμβλημα «Chilli con Carne» με συνοδευτικά nachos και σάλτσα τσένταρ cheddarsauce.
Σας δίνω μια μέτρια πικάντικη εκδοχή του, που αγαπάμε να φτιάχνουμε σε βραδιές ποδοσφαίρου ή βραδιές σινεμά σπίτι μας. Δεν είναι πολύ καυτερό, είναι πολύ νόστιμο & θα χρειαστεί γύρω στα 40′ προετοιμασίας για να πάτε την γευστική σας βόλτα! Όχι και άσχημα για υπερατλαντικό ταξίδι!

Μια γευστική βόλτα στο Τέξας με πιλότο την Ασημίνα μας και τελικό προορισμός ένα πεντανόστιμο και γευστικό Chilli con Carne από τα χεράκια της!!!

Μερίδες 2-4
Χρόνος προετοιμασίας 45′

Υλικά για τον κιμά:

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 κρεμμ. ξερό τριμμένο
  • 1 πιπ. φλωρίνης 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κούπες χυμό από φρέσκες ντομάτες ή 1 κονσέρβα κον κασέ
  • Ελαιόλαδο
Μια γευστική βόλτα στο Τέξας με πιλότο την Ασημίνα μας και τελικό προορισμός ένα πεντανόστιμο και γευστικό Chilli con Carne από τα χεράκια της!!!

Εκτέλεση:
Ακολουθούμε την διαδικασία που κάνουμε όταν φτιάχνουμε κιμά για μακαρόνια. Τσιγαρίζουμε ελαφρά τον κιμά με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το χυμό ντομάτας και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σιγοβράζουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30′. 10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα από το ζουμί τους.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τα υλικά που θα το σερβίρουμε:

  • 4 κλωνάρια φρέσκο κόλλιανδρο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 4 φέτες μπέικον ψημένο
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
Μια γευστική βόλτα στο Τέξας με πιλότο την Ασημίνα μας και τελικό προορισμός ένα πεντανόστιμο και γευστικό Chilli con Carne από τα χεράκια της!!!

Και ετοιμάζουμε μια εύκολη και γρήγορη σάλτσα τυριού να συνοδεύσει το chilli μας μαζί με τα nachos ή τις τορτίγιες:

  • 40γρ βούτυρο
  • 40γρ κορνφλάουρ
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 200γρ τσένταρ τριμμένο
  • 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε αυτό για 1′ το κορνφλάουρ. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Ρίχνουμε αφού πήξει και την κατεβάσουμε από τη φωτιά, σταδιακά το τυρί μέχρι να λιώσει όλο και η σάλτσα να έχει ενιαία υφή. Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα και το αλάτι. Αν έχουμε φοντύ την κρατάμε εκεί σε χαμηλή θερμοκρασία ή αλλιώς στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 

Μια γευστική βόλτα στο Τέξας με πιλότο την Ασημίνα μας και τελικό προορισμός ένα πεντανόστιμο και γευστικό Chilli con Carne από τα χεράκια της!!!


Πάμε να ενώσουμε όλα τα υλικά μας σε ένα σκεύος στο οποίο και θα σερβίρουμε:Σε ένα τηγάνι ή πυρέξ ρίχνω στον πάτο του 1 πακέτο τυρί κρέμα. Από πάνω βάζω τον ζεστό (αλλά όχι καυτό) κιμά. Πασπαλίζω τον κιμά με τα 50 γρ. τσένταρ και το αφήνω 5 λεπτά να λιώσει. Προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα, το κρεμμύδι, το μπέικον ψιλοκομμένο και τέλος τον κόλλιανδρο. Περιχύνω με την σάλτσα τυριού και καλή σας όρεξη!!!
Μια γευστική βόλτα στο Τέξας με πιλότο την Ασημίνα μας και τελικό προορισμός ένα πεντανόστιμο και γευστικό Chilli con Carne από τα χεράκια της!!!
Δοκιμάστε το και πείτε μας πως σας φάνηκε αυτό το υπέροχο φαγητό!
Δευτέρα μου καματερή θα σου’χω σούπερ συνταγή!

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

2 Σχόλια

  1. Αγαπω!!!!! και το ειδα ασχημη στιγμη ου πειναω κ ειμαι μακρυα απο το σπιτι μου…αχ τι μου κανεις!

    • Φίλη αυτό πρέπει όλες να το φτιάξουμε!!! Περιμένω πως και πως κουμπαροκατάσταση Σαββατόβραδο για να το τιμήσουμε!!!

Write A Comment