Πέρασαν και οι γιορτές. Όσο όμορφα κι αν πέρασαν οι μέρες των Χριστουγέννων η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι αναγκαία και φυσικά τα περισσότερα παιδάκια ξεκίνησαν παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο! Αν είστε ένας από εμάς και το μικρό σας το έχετε ακόμα κοντά σας, σας έχω μία υπέροχη δραστηριότητα για το πρωινό σας παιχνίδι! Θα φέρουμε το σχολείο σπίτι και θα μάθουμε για τα φρούτα και τα λαχανικά! Όχι μόνο θα μιλήσουμε για αυτά και το πόσο καλό μας κάνουν, αλλά θα ενισχύσουμε την παρατηρητικότητα μας και θα τα αντιστοιχίσουμε!

Ας δούμε τη δραστηριότητα μας! Αρχικά, σαν υπόστρωμα για τα τρόφιμα έφτιαξα βρώσιμο χώμα! Δεν είναι απαραίτητο για τη δραστηριότητα αλλά το θεώρησα πιο αληθοφανές (τη συνταγή για το χώμα θα τη βρείτε παρακάτω μαζί με τα υλικά). Το συγκεκριμένο χώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές δραστηριότητες μιας και δεν αλλοιώνεται. Τοποθέτησα διάσπαρτα μέσα ξύλινες μινιατούρες φρούτων και λαχανικών και κάποια τα έχωσα λίγο πιο βαθιά έτσι ώστε ο Άγγελος να σκάψει για να τα πάρει. 

Για κουτιά χρησιμοποίησα μικρά καφάσια μέσα στα οποία τοποθέτησα χαρτί που είχα ζωγραφίσει τα φρούτα και λαχανικά που επιλέξαμε. Σε περίπτωση που δεν έχετε καφάσια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κουτί, όπως παπουτσιών. Αν το χέρι σας δεν πιάνει, τα φρούτα και τα λαχανικά μπορείτε να τα εκτυπώσετε. 

Για χωρίσματα μέσα στα καφάσια έκοψα χαρτόνι όσο το μήκος του καφασιού και έκανα δύο βαθιές ψαλιδιές έτσι ώστε να βάλω κάθετα άλλα δύο μικρότερα χωρίσματα (όσο το πλάτος του καφασιού).

Τα φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιήσαμε εμείς είναι η φράουλα, η τομάτα, το πορτοκάλι, το μήλο, η μπανάνα, τα κεράσια, το σταφύλι, το μανιτάρι, το ραπανάκι, το καλαμπόκι, το αχλάδι και το αγγούρι, και σχεδόν όλα του ήταν γνώριμα μιας και είναι από τα αγαπημένα του. 

Πιάνοντας το κάθε προϊόν του επισήμαινα αν ανήκει στα φρούτα ή στα λαχανικά, τις βιταμίνες που μας δίνει και πόσο σημαντικό είναι να τα έχουμε όλα αυτά στην καθημερινή μας διατροφή.  Το παιχνίδι μας κύλησε ευχάριστα αλλά και αρκετά εύκολα μιας και οι αντιστοιχίσεις είναι το δυνατό σημείο του Άγγελου. Ιδιαίτερο τόνο στο παιχνίδι μας δίνει η μυρωδιά του κακάο από το χώμα κάνοντας τη δραστηριότητα ακόμα πιο «νόστιμη». 

Υλικά:

  • Ένα βαθύ sensory bin για το βρώσιμο χώμα
  • Ξύλινες ή πλαστικές μινιατούρες φρούτων
  • Κουτιά ή καφάσια
  • Ζωγραφισμένο ή εκτυπωμένο χαρτί με φρούτα και λαχανικά της επιλογής σας

Συνταγή για βρώσιμο χώμα:

  • 5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • ½ κούπα κακάο
  • 1 κούπα ηλιέλαιο

Ανακατεύετε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον κακάο. 

Τη Στέλλα μπορείτε και πρέπει να τη βρείτε και να την ακολουθήσετε σε Instagram & Facebook!

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

Write A Comment