Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

Μανιτάρια, το ελιξίριο της αθανασίας!.. Αν και  οι επιστήμονες  διαφωνούν φυσικά  με  αυτό, κάτι  τέτοιο  δεν  ίσχυε για  τους αρχαίους  Αιγυπτίους, οι  οποίοι  είχαν θεσπίσει και  νόμους  όπου  απαγόρευαν  οι  Φαραώ  να   γεύονται  απλοί  άνθρωποι   μανιτάρια. Πίστευαν  λοιπόν  ότι  πρόσδιδαν  εξαιρετική  δύναμη,  και βοηθούσαν την ψυχή  να  οδηγηθεί  στους  Θεούς.

Τα Ελληνικά δάση είναι  γεμάτα με δεκάδες είδη βρώσιμων άγριων μανιταριών.  Η είσοδος τους στις κουζίνες των εστιατορίων βοήθησε στην ανάδειξη της γεύσης τους και ώθησε τον κόσμο να τα επιλέγει.

Η αλήθεια είναι  ότι όταν  τα  δοκιμάσεις  τα  ερωτεύεσαι. Στα  ορεινά  χωριά  της  χώρας  αποτελεί  ένα  σημαντικό πιάτο της  διατροφικής  αλυσίδας των  ανθρώπων  και όταν το ψάξεις  πως  τα  μαγειρεύουν, τότε  θα ανακαλύψεις  παραμυθένιες  συνταγές.

Η συνταγή  που  επιλέξαμε,  μανιτάρια γεμιστά με  λαχανικά είναι  κατάλληλη  και  για όσους   νηστεύουν. Η υπέροχη  γεύση  της  κόκκινης  και  πράσινης πιπεριάς, η νοστιμιά της ντομάτας,

έρχονται και  δένουν  απολαυστικά  με την  χαρακτηριστική  γεύση των  μανιταριών  

και χαρίζουν ένα  μοναδικό γευστικό  αποτέλεσμα!!

Τα  χρώματα δε,  έρχονται  να  συμπληρώσουν την εικόνα του πιάτου  και  να το  απογειώσουν!!!

Συνταγή

  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • τυρί κίτρινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • κουφώνουμε τα μανιτάρια
  • ψιλοκόβουμε με τη γέμιση , τα λαχανικά (και τα ποδαράκια των μανιταριών)
  • αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο
  • ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
  • προσθέτουμε αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ανακατεύουμε
  • γεμίζουμε τα μανιτάρια
  • προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα
  • ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30 λεπτά περίπου
  • προσθέτουμε κίτρινο τυρί για 10- 15 λεπτά μέχρι να λιώσει (προαιρετικά)
  • στη νηστεία μπορούμε να βάλουμε κίτρινο τυρί νηστίσιμο

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το Justlife.gr

Μπορείτε να ακολουθείτε το Justlife.gr και σε FACEBOOK , INSTAGRAM, και να δείτε το βίντεο της συνταγής φυσικά εδώ.

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

Write A Comment