Ποιος είπε όχι σε περισσότερες ιδέες και συνταγές για το ταπεράκι των παιδιών για το σχολείο ή το δικό σου για το γραφείο; Σήμερα σας έχουμε συνταγή για το πως να φτιάξεις τα πιο αφράτα τυροκούλουρα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Ιδανική για σνακ, πρωινό και απογευματινό.

Πως να φτιάξεις τα πιο αφράτα τυροκούλουρα που έχεις δοκιμάσει ποτέ

ΥΛΙΚΑ

1 ασπράδι 

1 κρόκο 

100ml χλιαρό νερό

1 κ.σ. ζάχαρη

200 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

100ml σπορέλαιο

1 φακελάκι μαγιά

1 κ.γ. αλάτι 500-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250-300 γρ. φέτα πολύ καλά τριμμένη

1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο (προαιρετικά)Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Πως να φτιάξεις τα πιο αφράτα τυροκούλουρα που έχεις δοκιμάσει ποτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη. Το αφήνουμε για 15´ να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ασπράδι, το σπορέλαιο και το γάλα. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και σταδιακά σε τρεις δόσεις ρίχνουμε το αλεύρι.

Τα πιο αφράτα τυροκούλουρα που έχεις δοκιμάσει

Στην αρχή χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα για να ενσωματώσουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά και στην συνέχεια ανακατεύουμε με το χέρι. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά – σιγά και ενσωματώνουμε καλά πριν προχωρήσουμε. Στο τέλος έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπολ και στα χέρια μας και είναι πολύ μαλακιά. Σκεπάζουμε την λεκάνη μας και αφήνουμε 30´ να διπλασιαστεί σε όγκο. Τρίβουμε με ένα πιρούνι την φέτα καλά – καλά, να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια, ρίχνουμε και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Μετά το μισάωρο η ζύμη μας έχει φουσκώσει.

Κόβουμε 8 ίδια σε μέγεθος και βάρος (αν δεν έχουμε ζυγαριά, με το μάτι),μπαλάκια. Ανοίγουμε το καθένα από αυτά με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο. Βάζουμε μια κουτάλια από την γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και τυλίγουμε. Κλείνουμε σε κουλούρι και βάζουμε τις άκρες από κάτω. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, τα περνάμε με τον κρόκο που έχουμε ανακατεύει με μια κουτάλια νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° , για περίπου 40 λεπτά.

Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμο κολατσιό για τα παιδιά: κέικ με σταφίδες και καρύδια

Πως να φτιάξεις τα πιο αφράτα τυροκούλουρα που έχεις δοκιμάσει ποτέ
Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

Write A Comment