ΒΙΒΛΙΟ / ΘΕΑΤΡΟ

20 Σπουδαία Αγόρια και Κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Pinterest LinkedIn Tumblr

Σήμερα μετά από πολύ καιρό είμαι εδώ για να σου μιλήσω για δυο βιβλία που έχουν κάνει αίσθηση κι έχουν αγαπηθεί πολύ. Ο λόγος για τα βιβλία 20 Σπουδαία Αγόρια που άλλαξαν τον Κόσμο και φυσικά 20 Σπουδαία Κορίτσια που άλλαξαν τον Κόσμο των Rosalba Troiano, Jacopo Olivieri που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά είναι κολλημένα σε οθόνες γεμίζοντας τον ελεύθερό τους χρόνο με ήρωες βγαλμένους από την εικονική πραγματικότητα, έρχονται αυτά τα δυο βιβλία να ξυπνήσουν την έμπνευση των παιδιών δίνοντας τους πρόσβαση στη ζωή 40 μεγάλων προσωπικοτήτων από το χώρο των επιστημών, της μόδας, του αθλητισμού κι όχι μόνο.

Μέσα από περίπου τέσσερις σελίδες εκ των οποίων οι δυο είναι απλά εξαιρετικές εικονογραφήσεις, το παιδί μαθαίνει για τη ζωή αλλά και τις απόψεις των σπουδαίων αγοριών και κοριτσιών μιας και μέσα από πανέξυπνα ρητά αποκαλύπτονται και πτυχές των χαρακτήρων τους πέρα από τα γεγονότα που σημάδεψαν και διαμόρφωσαν τη ζωή τους.

Κανένας δεν κατακτά την επιτυχία μόνο με το ταλέντο του. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να μετατρέψεις το ταλέντο σε διάνοια.

Άννα Πάβλοβα, Μπαλαρίνα

m

Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν η γραφή σε πρώτο πρόσωπο. Την ώρα που το διάβαζα ένιωθα σαν να ζωντάνεψαν δίπλα μου η Κοκό Σανέλ, ο Πάμπλο Πικάσο, η Αμέλια Έρχαρτ κι άλλοι και με πήραν από το χέρι να με ξεναγήσουν στον δικό τους μακρινό αλλά ταυτόχρονα μαγικό κόσμο. Ταξίδεψα από την Αγία Πετρούπολη και το Παρίσι μέχρι την Αριζόνα και το Σαν Φρανσίσκο όπου ο Στιβ Τζόμπς μου εκμυστηρεύτηκε…

Ο κόσμος γύρω σου φτιάχτηκε από ανθρώπους που δεν ήταν πιο έξυπνοι από σένα.

Στιβ Τζομπς, Πρωτοπόρος της Ψηφιακής Τεχνολογίας

Για μένα είναι δυο βιβλία που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε παιδική κι εφηβική βιβλιοθήκη. Μεταξύ μας εγώ όντας 35 τα διάβασα με μεγάλη περιέργεια και με δικαίωσαν απόλυτα. Επίσης θα σου πως πως αν είσαι δασκάλα μπορείς να κάνεις πολλά με αυτά τα δυο βιβλία αν τα εκμεταλλευτείς σωστά. Μπορείς να βασίσεις ακόμα και ολόκληρα διαθεματικά projects πάνω στα βιβλία αυτά.

Και να μην ξεχάσω να σου πω ότι στο site των Εκδόσεων Διόπτρα μπορείς να βρεις και να διαβάσεις ένα απόσπασμα από τα βιβλία καθώς και να τα αποκτήσεις με μια έκπτωση.

Αυτά από μένα σήμερα!

Busy mama

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο