Διάφορα

Πες αντίο στο πλαστικό με τα κερομάντηλα της The Ecolab

Pinterest LinkedIn Tumblr

Πόσες φορές δεν έκοψες ασυναίσθητα πλαστική μεμβράνη για να καλύψεις ένα πιάτο ή ένα μπωλ με φαγητό που περίσσεψε; Πόσες φορές δε χρησιμοποίησες πλαστικό σακουλάκι τροφίμων για το κολατσιό των παιδιών ή και το δικό σου για το γραφείο; Αμέτρητες θα σου απαντήσω κι εγώ για τον εαυτό μου. Τι γίνεται όμως με το πλαστικό που δεν ανακυκλώνεται σωστά και καταλήγει σε λάθος μέρη; Μήπως υπάρχει λύση να αποφύγουμε τη χρήση τόσης ποσότητας πλαστικού στην καθημερινότητά μας; Πες αντίο στο πλαστικό με τα κερομάντηλα της The Ecolab

Δεν υπάρχει σπίτι που στο συρτάρι της κουζίνας του δεν έχει διάφανη μεμβράνη, αλουμινόχαρτο ή πλαστικά σακουλάκια μιας χρήσης. Υλικά πολύ πρακτικά αλλά που τις περισσότερες φορές δεν ανακυκλώνονται καταλήγοντας να μολύνουν το περιβάλλον. Σας έχω την λύση……φυσικά κερομάντηλα από την THE ECOLAB.

Πες αντίο στο πλαστικό με τα κερομάντηλα της The Ecolab

Πρόκειται για ένα ελληνικό εργαστήριο που δημιουργεί χειροποίητα κερομάντηλα (beeswax wraps) από πιστοποιημένο βαμβακερό ύφασμα, αγνό μελισσοκέρι και ρετσίνι. Με αυτά μπορούμε να τυλίξουμε εύκολα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά μας για το ψυγείο, να καλύψουμε ένα μπώλ ή ένα βάζο ακόμα και το ψωμί στο πάγκο της κουζίνας μας. Το μελισσοκέρι και το ρετσίνι έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες έτσι τα κερομάντηλα διατηρούν για μεγαλύτερο διάστημα τα φαγητά μας αποφεύγοντας την απόρριψη τροφής που είναι μια από τις μεγαλύτερες σπατάλες πόρων της σύγχρονης ζωής.

Ειδικά οι beeswax bags είναι πολύ πρακτικές για να μεταφέρεις plastic free το σνακ της δουλειάς ή της βόλτας.

Επισκεφτείτε το προφίλ του @theecolab_gr στο instagram ή το e shop του στο www.etsy.com/shop/TheEcolab και μειώστε και εσείς το πλαστικό στην καθημερινή φύλαξη του φαγητού σας. Και μην ξεχνάτε…κάθε προσπάθεια μετράει και εμπνέει!

Μείνετε συντονισμένοι καθώς με το κορίτσι πίσω από το The Ecolab σας ετοιμάζουμε έναν όμορφο διαγωνισμό και εκπτωτικό κωδικό για τις αγορές σας μέσα από το e-shop με τον κωδικό BUSYMAMA μέχρι τις 19/3 θα έχετε έκπτωση 20% στις αγορές σας. Καλά ψώνια λοιπόν!!!

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο: Το πιο comfort food ενόψει χιονιά

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο