ΓΥΝΑΙΚΑ

Φανή Πελούμπη: Η πρώτη γυναίκα κάτοχος του τίτλου BKFC Thailand Strawweigth

Pinterest LinkedIn Tumblr

Σήμερα σου εχω ένα άρθρο λίγο διαφορετικό αλλά όχι μόνο εξίσου σημαντικό αλλά και τρομερά ενδιαφέρον. Θα γνωρίσουμε μια γυναίκα που αξίζει να στρέωουμε την προσοχή μας πάνω της καθώς σηκώνει ψηλά την Ελληνική Σημαία λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες Muaythai & Πυγμαχίας σε επίπεδων πρωταθλητισμού. Πάμε να γνωρίσουμε λοιπόν τη Φανή Πελούμπη: Η πρώτη γυναίκα κάτοχος του τίτλου BKFC Thailand Strawweigth

Πρόσφατα μάλιστα κατάφερε μια πολύ σημαντική νίκη κατατροπώνοντας τη γαλλίδα αθλήτρια Suris Manfredi η οποία μέχρι το προηγούμενο Σάββατο ήταν αήτητη στους αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια. Το λυπηρό ωστόσο είναι οτι αυτές οι νίκες και οι διακρίσεις φτάνουν σπανίως στα αυτιά μας από τα ελληνικά δημοσιογραφικά μέσα. Και μέσα από αυτό το άρθρο θα ήθελα να δώσουμε βήμα στην 20 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια να μας μιλήσει και να γνωρίσουμε μέσα από τα ΄λόγια της περισσότερα για ότι σπουδαίο κάνει.

Η ώρα της ανάδειξης της σε νικήτρια του αγώνα του περασμένου Σαββάτου

Έχω τη χαρά και την τιμή να τη φιλοξενώ μέσα από μια σύντομη συνέντευξη, οπότε ας την αφήσουμε να μας τα πει εκείνη καλύτερα!

1. Φανή πες μας λίγα λόγια για σένα.

Αρχισα να ασχολούμαι με το Muaythai από τα 16. Οι πολεμικές τέχνες ήταν πάντα ένας δρόμος που ήθελα να ακολουθήσω

2. Πώς ξεκίνησε αυτό το τόσο όμορφο μα ταυτόχρονα και δύσκολο ταξίδι του πρωταθλητισμού για σενα; Ποια ήταν η αφορμή και πότε;;;

Μου άρεσαν πολύ οι αγώνες, από την πρώτη στιγμή που γνώρισα το άθλημα, μπήκα πολύ γρήγορα στο αγωνιστικό πρόγραμμα και σύντομα ξεκίνησαν οι αγώνες. Το κίνητρο ήταν ότι ήθελα να γίνω παγκόσμια πρωταθλήτρια και έτσι άρχισα να κάνω πιο σκληρή προπόνηση για να πετύχω τους στόχους που είχα βάλει. Ξεκινησα πρώτα με κάποιους αγώνες στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για εμένα, έτσι το 2006 ξεκίνησα το ταξίδι μου στην Ταϊλάνδη.

Κρστώντας τον τίτλο της αγκαλιά κι εμφανώς συγκινημένη

 3. Όταν πετυχαίνεις τέτοιες σημαντικές νίκες, όπως η τελευταία που ήταν κάτι συγκλονιστικό,  ποιες σκέψεις κάνεις;;;

Καθε αγώνας είναι και μια εμπειρία, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι κατάφερα να φέρω εις πέρας έναν ακόμη αγώνα αλλά και μια μεγάλη κ δύσκολη προετοιμασία που είχε προηγηθεί, αισθάνομαι χαρά, περήφανη και ανακούφιση.

4.Τι θα έλεγες σε ένα μικρό κορίτσι που θα μπει για πρώτη φορά στη σχολή σου σήμερα;;;

Οτι πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της, οποίοι κ αν είναι αυτή και να δουλεύει σκληρά και με πείσμα 

Κάθε φορά που αγωνίζεται η δική μας Φανή κάνει περήφανη την Ελλάδα και του Έλληνες

5. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;;;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι αγώνες σε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις και μεγαλύτερα έπαθλα.

6. Τι περιμένεις από το ελληνικό κράτος για το άθλημα σου; Πόσο θα μπορούσε να σε βοηθήσει;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΊΠΟΤΑ! 

7. Περιέγραψε μας μια πολύ δυνατή στιγμή από αγώνες που δε θα ξεχάσεις ποτέ.

Θα πω για τον πρόσφατο μου αγώνα που έπαιξα 07.05.22. Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας από ότι έχω συνηθίσει να παίζω, ήταν αγώνας πυγμαχιας και μάλιστα χωρίς γάντια. Κατάφερα να κερδίσω τον τίτλο BKFC Thailand strawweigth ως η πρώτη γυναίκα με αυτόν τον τίτλο. Όλα τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα, πολύ συγκίνηση, ήταν πολύ δύσκολος αγώνας και μια πολύ δύσκολη προετοιμασία . Είναι μια στιγμή που ακόμη και τόσες μέρες μετά ακόμη συγκινούμαι και μαζί με εμένα έχει συγκινηθεί πολύ κόσμος. Είναι κάτι που σίγουρα δεν θα ξεχάσω. Είναι μια νίκη που αφιερώνω στην Μάνα μου και στην αδερφή μου την Ντινα για την μεγάλη υποστήριξη που μου δίνουν.

Οι καθηγητές και οι μαθητές της σχολής στη Νέα Σμύρνη

8. Τέλος, γιατί να επιλέξει μια σύγχρονη γυναίκα το Muaythai ως τρόπο εκγύμνασης;

Το Μuaythai μπορεί να αλλάξει την ζωή σου πάντα ως προς το καλύτερο και αυτό είναι επιβεβαιωμένο, το πρώτο παράδειγμα είμαι εγώ αλλά πολύ από τους μαθητές μου έχουν έρθει και μου έχουν πει το ίδιο Βοηθάει στο να βλέπεις πιο καθαρά της λύσεις στα προβλήματα σου, να σκέφτεσαι θετικά, να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, να καταλαβαίνεις καλύτερα τους γύρω σου και εννοείται βοηθάει για να έχεις καλύτερη φυσική κατάσταση και εδώ θα χρησιμοποιήσω την έκφραση  νους υγιης εν σωματι υγιεί γιατί είναι ακριβώς αυτό. Αυτό σου δίνει το Muaythai.

Φανή Πελούμπη: Η πρώτη γυναίκα κάτοχος του τίτλου BKFC Thailand Strawweigth

Η 20 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Φανή Πελούμπη

Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι Η Φανή μαζί με την αδερφή της Κωνσταντίνα διατηρούν μια σχολή Muaythai στη Νέα Σμύρνη όπου μπορείτε να απεθυνθείτε ώστε να μάθετε ακόμα περισσότερα. Όπως μας λένε οι ίδιες, το Muaythai είναι ένας υπέροχος τρόπος εκγύμανσης αλλά και αυτοάμυνας για μια γυναίκα, στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Τα στοιχειά της σχολής είναι τα εξής: Κράτητος 88, Αθήνα 171 24, Τηλέφωνο698 590 4505 ή βρείτε την στα social media, Instagram & Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέντευξη με τη δασκάλα – YouTuber Ράνια Κουκλή

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο