Η αγαπημένη μας food blogger Mamatsita κατά κόσμον Γεωργία Παπαδιονυσίου κάπου στα τέλη Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Μαγειρεύω Εποχές» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Με αφορμή λοιπόν την έκδοση του βιβλίου της, μίλησε στη busy mama και μια όμορφη συνέντευξη σε περιμένει παρακάτω… Να σου πω μόνο πως μέχρι να δημοσιευτεί αυτή η συνέντευξη εμείς έχουμε δοκιμάσει αρκετές συνταγές κι έχω να πω ότι είναι εύκολες, χωρίς κρυμμένα υλικά και το σημαντικότερο, το βιβλίο περιέχει μαμαδίστικες συνταγές με οικονομικά υλικά που λίγο πολύ όλες οι νοικοκυρές έχουμε στην κουζίνα μας. Σας αφήνω να απολαύσετε την αγαπημένη σε όλους Mamatsita…

  1. Πείτε μας λίγα πράγματα για σας και πως γεννήθηκε η mamatsita.

Όταν αποφάσισα να επικοινωνήσω διαδικτυακά τα μαγειρέματα στην κουζίνα μου, μέσω του blog μου έψαχνα ένα όνομα για το πώς θα λέγεται αυτό το blog. Το mamatstita μου ήρθε πάρα πολύ εύκολα στο νου, γιατί είμαι –όπως οι περισσότερες μαμάδες- μια μαμά στην τσίτα.
Με τόσα πολλά πράγματα που έχουμε να κάνουμε εμείς οι μαμάδες, από το μεγάλωμα των παιδιών μας, τη φροντίδα της οικογένειας μας, τις δουλειές του σπιτιού, τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, μέχρι την φροντίδα του ίδιου μας του εαυτού (που πολλές φορές ξεχνάμε είναι η αλήθεια), το 24ώρο μας είναι ένα 24ώρο διαρκώς στην τσίτα.

2. Θα ήθελα να μας περιγράψετε το ταξίδι του «Μαγειρεύω Εποχές» από τη στιγμή που είχατε την ιδέα μέχρι που τελικά το κρατήσατε εκτυπωμένο στα χέρια σας.

Το βιβλίο αυτό το είχα στο μυαλό μου τα τελευταία 3 με 4 χρόνια. Το είχα περιγράψει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια στην οικογένεια μου κι εκείνη όλο αυτό τον καιρό με προέτρεπαν να ξεκινήσω.

Πάντα όμως κάτι γινόταν και δεν το αποφάσιζα. 
Το καλοκαίρι του 2018 το ξεκίνησα. Μου πήρε έναν ολόκληρο χρόνο. Έναν χρόνο αρκετά δύσκολο για μένα, με πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλές ανατροπές οι οποίες με έκαναν να πιστεύω πως δεν θα καταφέρω να το ολοκληρώσω. Τελικά όμως τα κατάφερα, αλλά ακόμα και τώρα που το κρατώ στα χέρια μου ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.

3. Γιατί «Μαγειρεύω Εποχές»;

Το «Μαγειρεύω Εποχές» δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που συμβαίνει στην κουζίνα μου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Τα μαγειρέματα μου έχουν να κάνουν με τα υλικά που μας δίνει η κάθε εποχή.

Δεν θα με δεις να μαγειρεύω γεμιστά το χειμώνα, ούτε να τρώω μπρόκολο και κουνουπίδι το καλοκαίρι.

Πιστεύω πως το «κάθε πράγμα στον καιρό του» δεν έχει βγει τυχαία. Πιστεύω πως στο «κυνήγι» της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, τα εποχικά υλικά, πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας.
Στην παρουσίαση του βιβλίου μου, ένας από τους ομιλητές της βραδιάς ο αγαπημένος μου σεφ Χριστόφορος Πέσκιας είπε κάτι πάρα πολύ σωστό.
«Όταν τρως ένα πιάτο φαγητό, πρέπει να ξέρεις που βρίσκεσαι και τι καιρό κάνει έξω»
Αυτό ακριβώς ήθελα κι εγώ να δείξω μέσω του βιβλίου μου.

4. Ποια συνταγή θα χαρακτηρίζατε ως το «comfort food» σας;

Το comfort food μου ή «φαγάκι» όπως το λέω,   αλλάζει σύμφωνα με τις εποχές.
Το καλοκαίρι τα αυγά καγιανά  είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγάκια, ενώ το χειμώνα τα γιουβαρλάκια με τραχανά είναι επίσης από τα αγαπημένα μου.

5. Ως busy mama θα μπορούσατε να μας περιγράψετε τα μυστικά συστατικά της συνταγής της επιτυχίας;

Το μυστικό της επιτυχίας, για οποιαδήποτε busy mama, θα πρέπει να είναι η αλήθεια της μαζί με κάποιες «αξίες» που τείνουν προς εξαφάνιση. Όπως η ευγένεια και η αξιοπρέπεια.

6. Τι θα συμβουλεύατε μια κοπέλα που θέλει τώρα να μπει στο χώρο του Food Blogging;
Να το κάνει γιατί πραγματικά το θέλει κι όχι γιατί είναι …trendy. Να επικοινωνεί αυτό που πραγματικά είναι, να επικοινωνεί την μοναδικότητα της.
Κορίτσια, έχουμε πήξει στις δηθενιές. Όχι άλλο πια. 

7. Ποια συνταγή σας θα κερνούσατε τα κορίτσια που διαβάζουν το busymama.gr;

Θα τις κερνούσα μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή που θα την φτιάξω πολύ συχνά τώρα που ξεκινά να χειμωνιάζει. Πράσα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού. Εξαιρετική, διαφορετική, φίνα γεύση που τους την προτείνω και για τα εορταστικά τους μαγειρέματα. Και δεν αργεί καθόλου να γίνει.

8. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Όλα μου τα σχέδια έχουν να κάνουν με το να μπορώ να φροντίζω την οικογένεια μου για όσο ακόμα θα με χρειάζεται. 

Τέλος, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αγαπημένη μας Mamatsita που δέχθηκε να φιλοξενηθεί στο busymama.gr. Ήταν μεγάλη μου τιμή και φύλαξα τη συνέντευξη αυτή για το ποδαρικό της νέας χρονιάς. Να ευχηθώ σε όλους μια τόσο γλυκιά χρονιά όσο το κέικ μήλου – καρότου της Mamatsita!!!

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

Write A Comment