Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 12:00-13:00 για έβδομη συνεχή χρονιά η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει το μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Viva Vivaldi – Τέσσερις εποχές» για παιδιά του Δημοτικού. Το διαδικτυακό μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Viva Vivaldi στον Παιδικό Ιανό από την ομάδα MusicArte.

Το νέο αυτό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο σε έναν εμβληματικό συνθέτη της εποχής του Μπαρόκ, τον Αντόνιο Βιβάλντι. Απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού αλλά και σε φίλους της μουσικής που ενδιαφέρονται να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την κλασική μουσική. 

Με αφετηρία τη μαγική μουσική του Αντόνιο Βιβάλντι θα προσεγγίσουμε την εποχή και την χώρα που γεννήθηκε, θα παίξουμε μουσική, θα τραγουδήσουμε, θα πούμε αστεία, θα μοιραστούμε εμπειρίες και θα απολαύσουμε με κάθε τρόπο τη μουσική του.

Στο μουσικό μας ταξίδι θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τη λυρική τραγουδίστρια Anna Maier, τον Γιάννη Τσανακαλιώτη στο πιάνο και τον Αυγουστίνο Μουστάκα στο βιολί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Viva Vivaldi οι τέσσερις εποχές στον παιδικό Ιανό

Το διαδικτυακό μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Viva Vivaldi στον Παιδικό Ιανό

Kατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μικροί και μεγάλοι φίλοι που θα το παρακολουθούν από μακριά, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μαζί μας μέσω σχολίων στο facebook και το youtube, να υποβάλλουν ερωτήσεις, να παίρνουν απαντήσεις και να απολαύσουν τις εκπλήξεις που έχουμε ετοιμάσει αποκλειστικά γι’ αυτούς. Προσδοκούμε η μαγεία να μη χαθεί… και δεν θα χαθεί!

Λίγα λόγια για την musicArte

Η musicArte είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με μουσική δράση που δημιουργήθηκε το 2010.

Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους και ενήλικους. Συνεργάζεται με σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Πληροφορίες για την musicArte μπορείτε να βρείτε στο https://www.musicarte.gr/

Διαβάστε επίσης: Οι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν με τα Playmobil

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

Write A Comment