Διάφορα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να διαλέξεις σωστά καθηγητή Αγγλικών και εκπαιδευτικό περιβάλλον

Pinterest LinkedIn Tumblr
Έχω πολύ καιρό να γράψω ως Busy Teacher κι έτσι σήμερα αποφάσισα να ανεβάσω κάτι εκπαιδευτικό μιας και κατά την περίοδο μετά τις γιορτές πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν απόφαση σχετικά με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Έχοντας υπάρξει και καθηγήτρια φροντιστηρίου για πολλά χρόνια ξέρω πως ο Σεπτέμβρης είναι κομβικός για τα τμήματα που αφορούν τα αγγλικά για παιδιά αλλά ο Γενάρης είναι ο μήνας εκείνος που πολλοί επιλέγουν να αρχίσουν μαθήματα για το Proficiency.

Πως να διαλέξεις σωστά καθηγητή Αγγλικών!

Επίσης και για εμάς τις δασκάλες είναι επίσης ένας μήνας που φέρνει αλλαγές μιας και αν είχαμε μαθητές που έδιναν πτυχία το Δεκέμβριο τότε το πρόγραμμά μας άλλαξε και έχουμε πλέον ώρες για καινούρια μαθήματα και καινούριες περιπέτειες όπως συνηθίζω να λέω! 
Πολλοί με ρωτάνε σε πόσο χρονικό διάστημα θα είμαι έτοιμος να δώσω το Proficiency. Η απάντηση μου είναι η εξής… Αν ακολουθήσεις σωστά και αφοσιωμένα τα βήματα της προετοιμασίας κι ακολουθήσεις πλήρως το πρόγραμμα που θα βγάλει ο καθηγητής για σένα τότε αν είσαι ενήλικος μπορεί και σε ένα χρόνο να είσαι πλήρως έτοιμος. Άρα αρχίζοντας το Γενάρη ή το Φλεβάρη, το Δεκέμβρη του ίδιου έτους θα είσαι έτοιμος να δώσεις με επιτυχία το πτυχίο. Να τονίσω όμως ότι συνήθως χρειάζεται περίπου ενάμισης χρόνος προετοιμασίας για το πτυχίο.

Και τώρα πάμε στο καυτό θέμα πως επιλέγω τον σωστό καθηγητή και το σωστό πρόγραμμα μαθημάτων… Αυτά που θα σου αναφέρω παρακάτω πρέπει να τα λάβεις υπ’ όψη σου είτε ενδιαφέρεσαι για μαθήματα proficiency είτε για παιδικά τμήματα για αγγλικά για παιδιά. 
Ψάχνοντας να βρεις αυτό που ταιριάζει είτε σε εσένα είτε στο παιδί σου θα πρέπει να επικεντρωθείς στο να βρεις ένα περιβάλλον μοντέρνο που να έχει επενδύσει στη χρήση νέων τεχνολογιών, εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό και να προσφέρει στο μαθητή πέρα από τη διδασκαλία και επιπλέον δραστηριότητες μέσα από τις οποίες θα μαθαίνει είτε βιωματικά είτε διαδραστικά την καινούρια γλώσσα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εξατομικευμένη διδασκαλία και διαρκή παρακολούθηση της προόδου του μαθητή γιατί έτσι και ο μαθητής μετρά τις δυνάμεις του φορά τη φορά και ο καθηγητής μπορεί να προσαρμόσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διδασκαλία του στις ανάγκες του μαθητή του. 
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο αν εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το κείμενο έχεις να πάρεις αποφάσεις σχετικά με τα αγγλικά!

Φίλη μου μείνε συντονισμένη στα social media της Busy Mama…
Facebook Busy Mama’s Corner
Instagram @busy_mamas_corner

Αυτά για σήμερα…!
Busy mama

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο