Οι εκδόσεις Λιβάνη μας προτείνουν ένα καινούριο χριστουγεννιάτικο παραμύθι για φέτος. “Τικ Τακ Χριστούγεννα” από τη Δέσποινα Πετρή. Πρόκειται για ένα βιβλίο 40 σελίδων με όμορφη εικονογράφηση και σκληρό εξώφυλλο.

Η αλήθεια είναι ότι έφτασε στο σπίτι μας σχετικά κοντά στις γιορτές. Ο  Βαγγελίνος είχε ήδη χορτάσει τα βιβλία που είχαμε αγοράσει αρκετο καιρό πριν οπότε, αν και αναφέρεται σε μεγαλύτερα παιδια (3-6 ετών) απο το μικράκι μου, του κίνησε το ενδιαφέρον με τα χρώματα των εικόνων του και τον ποντικούλη πρωταγωνιστή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο (οπισθόφυλλο):
Τα Χριστούγεννα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας για πάντα. Να μας δείξουν τη χαρά της ζωής. Να ενώσουν οικογένειες, φίλους, γνωστούς. Να μας βγάλουν από τη μοναξιά μας για πάντα.

Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ένας μικρός ποντικούλης που ζει στο υπόγειο ενός ρολογά. Ο ποντικούλης δεν αντέχει τη μοναξιά του σπιτιού ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Θα βρεί τη λύση ώστε να μην είναι μόνος στις γιορτές αυτός και ο ρολογάς;

Αρκετοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών αισθάνονται μελαγχολία λόγω της μοναξιάς. Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας μας δίνει να καταλάβουμε ότι στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε τη μοναξιά μας και να έρθουμε κοντά με άλλους ανθρώπους. Το πως μας το εξηγεί ο μικρός ποντικός του υπογείου.

Το παραμύθι μας άρεσε κι επέλεξα να ασχοληθούμε με αυτό ένα βροχερό πρωινό στο κρεβάτι μας. Είδα λοιπόν το Βαγγελίνο να παρατηρεί προσεκτικά τις εικόνες και να συμμετέχει καθώς εγώ του διάβαζα το παραμύθι.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη κα περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama…

Facebook Busy Mama’s Corner
Instagram @busy_mamas_corner

Κι
αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην
αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama’s
Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

2 Σχόλια

    • Φίλη μου είναι πολύ όμορφο βιβλίο!!! Να το πάρετε!!!!Σε φιλώ!!!

Write A Comment