BUSY MAMA

Busy mama’s book review: “ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ”

Pinterest LinkedIn Tumblr
Παρασκευή σήμερα κι έχω να σας προτείνω ακόμα ένα υπέροχο βιβλίο από τις Εκδόσεις Λιβάνη. “Ως την άκρη του νερού” λοιπόν από τη Βασιλική Νευροκοπλή σε εικονογράφηση των Μιχάλη Βαλάσογλου & Μαρίας Παγκάλου.

Ως την ακρη του νερού cover

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Έχει 48 σελίδες και χοντρό εξώφυλλο.

Ήταν τότε που ο κόσμος δε γνώριζε τον εαυτό του. Τέσσερα παιδιά από τα τέσσερα πέρατα του κόσμου ανακαλύπτουν παίζοντας το τραγούδι, τα πνευστά, τα κρουστά και τα έγχορδα.
Συναντιούνται πάνω σε μια σχεδία και ταξιδεύουν για να φτάσουν ως την άκρη του νερού… Στο διάβα του παραμύθιού, ενώνονται λαοί και πολιτισμοί. Όνειρο και πραγματικότητα. Παρελθόν και παρόν. Μουσικά όργανα και μελωδίες. Γη και ουρανός. Ενώνεται ο πεζός με τον ποιητικό λόγο. Προφήτες, μάγοι, αστρονόμοι και σοφοί ερμηνεύουν το μυστήριο της μουσικής μιλώντας σε όλους τους ρυθμούς της ελληνικής ποίησης: ιαμβικό, ανάπαιστο, τροχαϊκό, δακτυλικό και αμφίβραχυ. Τι τέλος μπορεί να έχει ένα τέτοιο παραμύθι;

Τη στιγμή που οι ήρωες φτάνουν Ως την άκρη του νερού, η συγγραφέας σκύβει στοργικά στο αφτί του ήρωα – αναγνώστη και του ψιθυρίζει:
«Μα μη θαρρείς πως τέλειωσε εκεί η ιστορία.
Μοιάζει ατέλειωτη κλωστή η μουσική πορεία.
Όσο η γη κι ο ουρανός μαζί κλωθογυρνούνε
κι όσο γεννιούνται άνθρωποι που κλαίνε και γελούνε,
καθένας το τραγούδι του μ’ άλλους μαζί θα φτιάχνει
βάζοντας χώμα και νερό, άνεμο κι άστρων πάχνη.
Την κλίμακα της μουσικής με την αστροχτισμένη
θα πλέκει κάθε άνθρωπος που θέλει κι επιμένει
να γίνει ο ίδιος μουσική, ταξίδι και ταξιδευτής!». (από το Δελτίο Τύπου των εκδόσεων Λιβάνη)

Ως την άκρη του νερού

Εγώ θα σας πω μόνο ότι μαγεύτηκα από τις ταξιδιάρικες εικόνες κι όσο το διάβαζα ζωντάνευαν μπροστά στα μάτια μου ο Αζαρίας, η Λινκ Λινκ, ο Τρελός Άνεμος και η Οάμρα και με ξεναγούσαν στα πανέμορφα μέρη τους δείχνοντας μου τα ήθη και τα έθιμά τους καθώς και την καθημερινότητά τους.

Μια πανέμορφη ιστορία που εξηγεί με όμορφο και μαγικό τρόπο το πως δημιουργήθηκαν τα μουσικά όργανα. Μια ιστορία ικανή να σας ταξιδέψει έστω κι αν κάθεστε στον καναπέ με το παιδάκι σας ή δίπλα στο παιδικό κρεβατάκι και το διαβάζετε για καληνύχτα.

Είναι μια υπέροχη πρόταση για το Σαββατοκύριακο που έρχεται!!! Μην το χάσετε!!!
Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama…
Facebook Busy Mama’s Corner
Instagram @busy_mamas_corner

Κι αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama’s Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο