BUSY MAMA

Η βραδινή μας ρουτίνα με τα παιδιά

Pinterest LinkedIn Tumblr

Από τότε που γέννησα το μικρό ροζ μακαρόν πολλές φίλες με ρωτήσατε πως τα καταφέρνουμε κι αν τηρούμε μια βραδινή ρουτίνα ύπνου στα παιδιά.  Η απάντηση είναι ναι.  Τηρούμε τη βραδινή ρουτίνα ύπνου κι απλά εντάξαμε και το μικρό ροζ μακαρόν σε αυτή. Για εμάς η βραδινή μας ρουτίνα με τα παιδιά είναι πολύ σημαντική. Προσπαθούμε να την τηρούμε ακόμα κι όταν ο μπαμπάς μας έχει υπηρεσία και λείπει το βράδυ.

Πριν σας περιγράψω αναλυτικά τι κάνουμε, να σας πω ότι προσπαθήσαμε από πολύ νωρίς να δημιουργήσουμε μια ρουτίνα ύπνου στον Βαγγέλη.  Αυτή σίγουρα εδραιώθηκε και σταθεροποιήθηκε όταν πήγε στον παιδικό σταθμό. Τότε αυτόματα άρχισε να τηρείται κι ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ωστόσο, είμαστε από τους γονείς, ειδικά τώρα που μεγάλωσε αρκετά, που επιτρέπουμε μικρές παρασπονδίες. Η Παρασκευή και το Σάββατο είναι μέρες που το επιτρέπουν άλλωστε. Τον αφήνουμε να επιλέξει ανάμεσα σε κάποια παιδική ταινία ή κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα μιας και τώρα τελευταία έχει αναπτύξει μεγάλο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο.

Η βραδινή μας ρουτίνα με τα παιδιά

Η βραδινή μας ρουτίνα με τα παιδιά

Όταν πλησιάζει η ώρα, λοιπόν, αρχίζω με μια προειδοποίηση. Συνήθως, θέτω το χρονικό περιθώριο που θα αρχίσει ο Βαγγέλης να μαζεύει τα παιχνίδια του. Θέλουμε να το κάνει κυρίως μόνος του για να γίνει υπεύθυνος με τα πράγματά του. Εμείς προσπαθούμε να διατηρούμε έναν βοηθητικό ρόλο.  Στο διάστημα αυτό κάνουμε μπάνιο την μικρή κι όσο εγώ την ντύνω, ο μπαμπάς ετοιμάζει το βραδινό του Βαγγέλη. Μόλις τελειώσουν το βραδινό φαγητό τα αγόρια μου, σειρά έχει το μπάνιο και το βούρτσισμα δοντιών.

Η βραδινή μας ρουτίνα με τα παιδιά

Τώρα πια που ο Βαγγέλης μεγάλωσε, πλένει κάποιος από εμάς τα δόντια του μαζί του για να καταλάβει τις σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνει αλλά και τη διάρκεια που πρέπει να έχει το βούρτσισμα των δοντιών. Το αστείο είναι ότι μόλις μας βλέπει να παίρνουμε στα χέρια μας την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα λέει ότι μοιάζουμε με αστροναύτες. Παρεμπιπτόντως, η δική μου αγαπημένη είναι η oral b ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και δεν την αλλάζω με καμία.

Στη συνέχεια, με τη μπέμπα αγκαλιά καθόμαστε στο κρεβάτι του Βαγγέλη και διαβάζουμε το βιβλίο που αυτός επιλέγει κάθε φορά. Τότε ονειρεύομαι την ώρα που θα διαπραγματεύονται τα δυο τους ποιο βιβλίο θα διαβαστεί κάθε βράδυ. Και κάπως έτσι τα ματάκια βαραίνουν και κλείνουν για να κάνουν όνειρα γλυκά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Beauty | Body Scrubs: Ο σύμμαχός μας για ένα τέλειο δέρμα

Beauty | Το πεντάλεπτο μακιγιάζ της busy mama που θα λατρέψεις

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο