ΓΥΝΑΙΚΑ

Όλα όσα πρέπει να μάθεις για το ενζυμικό peeling

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που σκοπό έχει να μας αναλύσει όλα όσα πρέπει να μάθεις για το ενζυμικό peeling.

Το Enzyme Peel είναι ένας τύπος χημικής απολέπισης. Χρησιμοποιεί φυσικά ένζυμα που διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτά τα ένζυμα είναι πρωτεΐνες που επιταχύνουν τις χημικές αντιδράσεις στο πρόσωπο κι εμφανίζονται φυσικά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διάφοροι τύποι ενζύμων, ωστόσο τα περισσότερα σκευάσματα περιποίησης του δέρματος χρησιμοποιούν ένζυμα αποικοδόμησης πρωτεϊνών (πρωτεάση) που προέρχονται από φρούτα. Παπαΐνη (ένζυμο παπάγια), bromelain (ένζυμο που βρίσκεται στον ανανά), πολτός κολοκύθας, ficin (ένζυμο εκχυλίσματος σύκων), actinidin (ένζυμο που βρίσκεται στο ακτινίδιο, το μάνγκο, την μπανάνα, την παπάγια, τον ανανά).

Επειδή τα ένζυμα λειτουργούν μόνο στην επιφάνεια του δέρματος και απολεπίζουν μόνο τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα, ΔΕΝ προκαλούν βλάβη στα υγιή ζωντανά κύτταρα και δεν προκαλούν ερεθισμό. Αυτό λοιπό τα καθιστά ιδανικά για ευαίσθητα, θαμπά, ξηρά, επιρρεπή στην ακμή κι ερεθισμένα δέρματα.

Όλα όσα πρέπει να μάθεις για το ενζυμικό peeling

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ PEELING?

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μορφής απολέπισης, είναι ότι από την πρώτη κι όλας χρήση προσφέρει: Φωτεινότερη επιδερμίδα, εξισορρόπηση του δερματικού τόνου, βελτίωση υφής, εμφάνισης ουλών και αποχρωματισμού, ελαχιστοποίηση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, βαθύς καθαρισμός πόρων για καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων. Ένα επίσης πολύ σημαντικό όφελος είναι ότι είναι ασφαλές για ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα και δεν αυξάνει την ευαισθησία στον ήλιο.

ENZYME PEELING Vs CHEMICAL PEELING

  • Χρησιμοποιεί ένζυμα φρούτων Χρησιμοποιεί οξέα (AHA & BHA)
  • Πιο απαλό στο δέρμα Πιο έντονο στο δέρμα
  • Απολέπιση μόνο νεκρών κυττάρων Απολέπιση και υγιών κυττάρων
  • Λάμψη / αναζωογονητικές ιδιότητες Αντιγηραντικές ιδιότητες
  • Δεν ερεθίζει το δέρμα, δεν ξεφλουδίζει Μπορεί να ερεθίσει, να απολεπίσει
  • Δεν αυξάνει την ευαισθησία στον ήλιο Αυξάνει την ευαισθησία στον ήλιο
  • Ιδανικό για ευαίσθητο, αφυδατωμένο δέρμα Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος

Αποτελεί μια πολύ δημοφιλή λύση απολέπισης του δέρματος. Συνήθως γίνεται επαγγελματικά από έναν αισθητικό ή δερματολόγο, είναι όμως διαθέσιμο και ως μία ασφαλής θεραπεία για το σπίτι. Συνήθως τα προϊόντα που διατίθενται για οικιακή χρήση, έχουν χαμηλότερη συγκέντρωση ενζύμου και είναι πιο ήπια από αυτά που διατίθενται στα ιατρεία.

Θα ακολουθήσει επόμενο αναλυτικό άρθρο με τέσσερα αγαπημένα μου προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ενζυμικό peeling! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο σχετικά με όλα όσα πρέπει να μάθεις για το ενζυμικό peeling τότε βρές μας στα social media για να τα λέμε κι εκεί πιο συχνά!

Είμαι η Beauty On The Duty και μέχρι την επόμενη φορά σε φιλώ! Αλλιώς μπορούμε να τα λέμε σε Instagram & Facebook!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι N6yxhD2cOr_KfMai4XJHXwOYDm2fYhEr3qXQ2U1DiRW73O_Sguqe2Lug9xZ97Z7M05UiL19atJaLAAyT_sgqWJ5yS1T-FGdjIPzC6Gg3XuZaXv3NA1GzReQ-qrVFEOD1YgMyUQlLHVHOR6Qi8w

Διαβάστε επίσης: Black Friday στα Sephora

5 +1 προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν ρετινόλη

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο