ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο: Το πιο comfort food ενόψει χιονιά

Pinterest LinkedIn Tumblr

Αγαπημένες μου φίλες καλή χρονιά. Με άλλη συνταγή θέλαμε να καλωσορίσουμε το 2022 εδώ στο busymama.gr. Όμως μαζί με την busy mama αποφασίσαμε να ανέβει κάτι διαφορετικό. Λόγω του χιονιά που περιμένουμε αυτές τις μέρες στη χώρα μας διαλέξαμε το πιο comfort food ενόψει χιονιά, Γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο με την πιο νόστιμη σούπα να αχνίζει!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 κ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • αλατοπίπερο
  • Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα

ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ1 1/2 λίγο νερό1/2 κ. ελαιόλαδο

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ 2 αυγά και χυμό από 2-3 λεμόνια ( ανάλογα πόσο ζουμερά είναι και ποσό λεμονάτο θέλετε το φαγητό σας)

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο: Το πιο comfort food ενόψει χιονιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια εκτός από το αλεύρι και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά. Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια που τα βουτάμε στο μπολ με τα αλεύρι φροντίζοντας να αλευρωθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τα τινάζουνε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα αραδιάζουμε σε δίσκο. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με το λάδι να βράσει. Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνουμε  την φωτιά και αφήνουμε μισάνοικτο το καπάκι της κατσαρόλας.  Βράζουμε για περίπου 30’ ή μέχρι να βράσει το ρύζι. 

FOLLOW US ON INSTAGRAM

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τον χυμό λεμονιού με τα αυγά. Με μια κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά αρκετό ζουμί από το φαγητό μας μέχρι να ζεστάνουμε το αυγολέμονο. Σβήνουμε την φωτιά μας. Αδειάζουμε γρήγορα το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε αμέσως. Σηκώνουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά να πάει παντού η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλατοπίπερο. Αν θέλουμε την σάλτσα μας πιο πηχτή και ουσιώδη στη γεύση, ανακατεύουμε 1 κ.σ. κορν φλάουρ με λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την σούπα ζέστη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite. Φτιάξτε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή για τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο που σας προτείνω και κάντε με tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!! Πολύ θα χαρώ να μοιραστείτε και μαζί μου είτε εδώ σε σχόλιο είτε με μήνυμα στα social media ιδέες που θα θέλατε να δείτε στις επόμενες συνταγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανάποδη μηλόπιτα της busy mama

Δύο εύκολες συνταγές ιδανικές για σνακ

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο