BUSY MAMA

Busy Mama’s Recipe: Ταρτα λαχανικων…εμπνευση της τελευταιας στιγμής!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Αγαπημένες μου αυτή τη φορά επιστρέφω με μια αγαπημένη συνταγή που με βγάζει από τη δύσκολη θέση του τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα, και είναι πεντανόστιμη.

Τάρτα λαχανικών για σήμερα κι αν έχετε τα υλικά διαθέσιμα μη διστάσετε να τη φτιάξετε σήμερα κιόλας!!!

Υλικά:

Σφολιάτα (1 φύλλο)
2 αυγά
γραβιέρα και κίτρινο τυρί τριμμένα
2 κολοκύθια περασμένα στον τρίφτη
2-3 πιπεριές κομμένες σε φέτες
2 κρεμμύδια σε φετούλες
3-4 φέτες μπέικον
2-3 φέτες γαλοπούλας καπνιστής κομμένη σε τετραγωνάκια
κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

Πως την φτιάχνουμε:

1. Τσιγαρίζουμε το μπέικον στο τηγάνι που πρόκειται να σοτάρουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
2. Αρχίζουμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας με τη σειρά. Πρώτα το κρεμμύδι και μετά πιπεριές και το κολοκύθι.

3. Αφού καραμελώσουν τα λαχανικά μας ρίχνουμε την καπνιστή γαλοπούλα.

4. Αφού λαδώσουμε καλά το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα του ταψιού και ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά. Ξεχωριστά έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα εβαπορέ (ανάλογα τι διαθέτουμε κάθε φορά στο ψυγείο μας). Αφού τα χτυπήσουμε καλά τα ρίχνουμε στα λαχανικά και προσθέτουμε και τα τυριά.
5. Κλείνουμε με τις άκρες της σφολιάτας που περισσεύουν και με ένα πινελάκι βάζουμε λίγο γάλα πάνω στη σφολιάτα. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 35-40′ στους 180 βαθμούς (εγώ συνηθίζω να ψήνω πάνω-κάτω).
Καλή επιτυχία σε όσες επιλέξουν να τη φτιάξουν.
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ!!!
Έλενα Μ.

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

3 Σχόλια

Γράψτε ένα Σχόλιο