BUSY MAMA

Γνωρίζουμε την Έφη, μια busy mama και ψυχή του The Happy Painting

Pinterest LinkedIn Tumblr

Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Είμαι η Έφη και προσπαθώ να είμαι πιο καλά από καλά! Διανύω την εκπληκτική δεκαετία των τριάντα, είμαι μαμά ενός τετράχρονου μικρού Hulk και για να χρησιμοποιήσω την “ελληνική ορολογία”, είμαι μια professional crafter… ααα είμαι και Πολιτικός Μηχανικός. Μένω στην Αθήνα και μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα βιβλίων αν και στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν καταφέρνω να κάνω τίποτα από τα δύο χαχα!

Πως γεννήθηκε η ιδέα για το The Ηappy Painting;

Το The Happy Painting ξεκίνησε πριν από οκτώ περίπου χρόνια. Στην αρχή ξεκίνησα να φτιάχνω μικρά διακοσμητικά, καρφίτσες και περιστρεφόμενα για εμένα και τους φίλους μου. Σιγά σιγά, άρχισα να προσθέτω υλικά, πάντα σχετικά με τα υφάσματα και να πειραματίζομαι λίγο περισσότερο. Η ιδέα να δημιουργήσω το TheHappyPainting και να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό ξεκίνησε όταν κατάλαβα ότι άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου έβλεπαν τη δουλειά μου και όχι μόνο τους άρεσε αλλά ήθελαν και να την αγοράσουν. Το συναίσθημα αυτό ήταν και είναι μοναδικό. Το όνομα προέκυψε εύκολα απο μια παράφραση του πραγματικού μου ονόματος που είναι Ζωγράφου Ευτυχία.

Πόσο χρόνο περνάς δημιουργώντας μέσα στη μέρα;

Δεν έχω στάνταρ ώρα, συνήθως έχει να κάνει με το τι φτιάχνω και τι χρόνο παράδοσης έχω.  Για ένα περιστρεφόμενο θα ασχοληθώ περίπου 2 ώρες την ημέρα, για μια βάπτιση ή ένα γάμο πολύ περισσότερο! Με τις νέες ιδέες την πατάω! Όταν έχω μια νέα ιδέα, συνήθως τη γυρνάω όλη την ημέρα μέσα στο μυαλό μου για να δω πως θα τη φτιάξω, τι λεπτομέρειες θα βάλω, πώς θα είναι λειτουργική, έτσι στην ουσία μπορεί τεχνικά να ασχοληθώ 2 ώρες αλλά θεωρητικά το μυαλό μου είναι εκεί 24 ώρες!

Τι είναι για σένα η χειροποίητη δημιουργία;

Κάτι μοναδικό! Πίσω απο κάθε χειροποίητο αντικείμενο υπάρχει κάποιος που μπήκε στη διαδικασία να το σκεφτεί, να το σχεδιάσει, να αγοράσει τα υλικά και να το δημιουργήσει. Όλα αυτό απαιτεί δουλειά και σκέψη. Σέβομαι πολύ τους ανθρώπους που δημιουργούν πράγματα μόνοι τους είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Θέλει μεράκι και πολλή υπομονή.

Τι σου αρέσει να φτιάχνεις περισσότερο και γιατί;

Μου αρέσουν πολύ τα κρεμαστά διακοσμητικά, είτε πρόκειται για περιστρεφόμενα κούνιας ή για απλά κρεμαστά στοιχεία. Έχουν κίνηση, γι’ αυτό μου αρέσουν, δεν είναι στατικά. Αφού τα ολοκληρώσω, τρελαίνομαι να τα κρεμάω και να τα χαζεύω διορθώνοντας που και που καμία λεπτομέρεια.

Πως συνδυάζεται η δημιουργία με όλους τους υπόλοιπους ρόλους που καλείσαι να υπηρετήσεις μέσα στη μέρα;

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες μέρες είναι αρκετά δύσκολο να συνδυαστούν όλα. Αναγκαστικά κάποια πράγματα μένουν πίσω απλά προσπαθώ να κατανέμω σωστά τον χρόνο μου, αλλά μη φανταστείς ότι το πετυχαίνω πάντα. Για παράδειγμα αν έχω παραγγελίες, προτεραιότητα έχουν αυτές μετά τα υπόλοιπα. Αν θέλω όμως να φτιάξω ένα καινούριο σχέδιο θα το κάνω συνήθως ξεκλέβοντας χρόνο από τις υπόλοιπες  δραστηριότητες της ημέρας.

Έχεις ξεχωριστό χώρο για το The Happy Painting;

Σχεδόν, δεν είναι βέβαια το κλασσικό δωμάτιο crafting. Στο σπίτι μας υπάρχει ένας χώρος που τον χρησιμοποιώ σαν γραφείο και εργαστήριο. Μερικές φορές βέβαια θα βρεις και ρούχα για σίδερο μέσα χαχα. Προσπαθώ να περιορίζω τις δημιουργικές μου δραστηριότητες αποκλειστικά εκεί, αλλά σε περιόδους με πολλή δουλειά επεκτείνομαι και στο υπόλοιπο σπίτι.

Που & πως μπορούμε να σε βρούμε;

Εμένα σαν φυσική παρουσία θα με βρείτε κάπου μέσα στην Αθήνα, να μιλάω στο τηλέφωνο. Μπορούμε να τα πούμε επίσης στο site του The Happy Painting (www.thehappypainting.com) αλλά και στις σύγχρονες πλατείες Instagram, Facebook και Pinterest.

Ξεχωρίζεις κάποια άλλη Crafter που θα ήθελες να φιλοξενήσει το busymama.gr;

Στα social media βλέπω πολλά όμορφα πράγματα, υπάρχουν αξιολογότατες δημιουργίες. Δεν έχω να προτείνω κάποιον συγκεκριμένο αλλά περιμένω με αγωνία την επόμενη συνέντευξη για να τον γνωρίσω!

Ως busy mama δώσε μας τρία tips που δουλεύουν στη δική σου καθημερινότητα!

Ως busy mama είχα πάντα την απαίτηση από τον εαυτό μου ότι μέσα στην ημέρα θα έκανα τα πάντα. Τελικά αυτό δεν γίνεται! Μου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω να το καταλάβω αλλά ισχύει! Προσπαθώ λοιπόν κάθε μέρα να βάζω λίγο πιο χαμηλούς στόχους από τους «ιδανικούς», έτσι στο τέλος της ημέρας είμαι πιο ικανοποιημένη με την απόδοση μου χαχα! Προσπαθώ επίσης κάθε μέρα να κάνω κάτι μικρό ή κάτι μεγάλο που να αφορά εμένα σαν Έφη. Από το να βάλω μια ενυδατική κρέμα λίγο πριν πάω για ύπνο μέχρι το να πάω μια βόλτα για καφέ. Τέλος, προσπαθώ να ξεκουράζομαι, έστω και μισή ώρα την ημέρα να καθίσω χωρίς να κάνω τίποτα. Είναι κάτι τόσο απλό αλλά σπάνια το κάνουμε πλέον. Όλα τα παραπάνω προφανώς και δεν τα εφαρμόζω κάθε μέρα χαχα, αλλά η εμπειρία μου δείχνει ότι δουλεύουν.  

Εγώ να πω μόνο πως την Έφη τη γνώρισα από κοντά ένα βροχερό πρωινό κι ενώ πίναμε έναν καφέ, γνώρισα μια σύγχρονη μητέρα με ανησυχίες, φοβίες αλλά και σκέψεις ακριβώς ίδιες με τις δικές μου. Εϊναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, μια busy mama που ισορροπεί μεταξύ της καθημερινότητας και της δημιουργικότητας. Είναι χρυσοχέρα και θα το κατάλαβες ήδη από τις φωτογραφίες που κοσμούν αυτή τη συνέντευξη. Την Έφη μπορείς και πρέπει να τη βρεις και να την ακολουθήσεις στο Instagram αλλά και στο site της.

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο