ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι πήρα μαζί μου στο πρώτο μπάνιο για φέτος

Pinterest LinkedIn Tumblr

Μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις ήρθε η ώρα να κάνουμε κι εμείς το πρώτο μπάνιο για φέτος. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου τι έβαλα στο δικό μου νεσεσέρ παραλίας πέρα από όλα όσα κουβάλησα (και θα κουβαλήσεις κι εσύ για τα παιδια φίλη μου, μη γελιόμαστε!). Επειδή πάντα λέω ότι και η μαμά έχει ψυχή, πάμε να δούμε τα δικά μου όπλα για εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία.

1. Αντηλιακό μαλλιών

Ξεκινώ από ένα προιόν που παλιότερα δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία. Δεν είναι άλλο από το αντηλιακό μαλλιών. Και γιατί τα μαλλιά χρειάζονται αντηλιακή προστασία; Η επιβλαβής υπεριώδης ακτινοβολία μειώνει τη λάμψη και επηρεάζει αρνητικά την υγεία των μαλλιών. Αποσυνθέτει το βασικό δομικό στοιχείο της τρίχας, την κερατίνη, με αποτέλεσμα να φθείρει ανεπανόρθωτα τη δομή της. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας καταστρέφουν τα μαλλιά. Είναι λοιπόν σημαντικό να τους παρέχουμε την απαραίτητη προστασία, ενυδάτωση και επανόρθωση. Άρα και τα μαλλιά μας χρήζουν προστασίας και μάλιστα μια μεγάλη ποικιλία προιόντων έιναι ο σύμμαχος μας σε αυ΄τη τη “μάχη”. Για την εύκολη και γρήγορη περιποίηση των μαλλιών, φροντίστε να έχετε στην παραλία σπρέι και αντηλιακό λάδι μαλλιών με φίλτρo UV. Περιέχουν συνήθως και ενυδατικές ουσίες που αποτρέπουν το φριζάρισμα και αφήνουν τα μαλλιά λαμπερά.

Τι πήρα μαζί μου στο πρώτο μπάνιο για φέτος

Free Stock Photo

2. Αντηλιακή κρέμα προσώπου

Δεν πάω πουθενά χωρίς την αντηλιακή κρέμα προσώπου μου, πόσο μάλλον στην παραλία! Είναι σημαντικό να προστατεύσετε την λεπτή επιδερμίδα του προσώπου σας η οποίο απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό το καλοκαίρι, επιλέξτε ένα αντιηλιακό για το πρόσωπο που ταιριάζει απόλυτα στο δέρμα σας. Υπάρχουν προϊόντα που περιέχουν όχι μόνο δείκτη προστασίας (SPF), άλλα, επίσης και αυτά που αποτρέπουν τα σημάδια γήρανσης, μειώνουν την εμφάνιση μαύρων κηλίδων και καταπολεμούν την ακμή. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε ένα αντιηλιακό προσώπου με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30!

free stock photo

3. Λάδι μαυρίσματος

Ας πούμε ότι το στοχευμένο μαύρισμα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που θα ακούσεις από μια μαμά στην παραλία. Ωστόσο, δεν χάνω τις ελπίδες μου και χρησιμοποιώ λάδι μαυρίσματος αφού έχω τελειώσει με τις βουτιές και παίζω με τα μικρά στην παραλία! Θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε ένα όμορφο μαύρισμα αλλά χωρίς να κινδυνέψετε; Ανακαλύψτε ποιο λάδι μαυρίσματος είναι το καλύτερο για εσάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρετε τον φωτότυπό σας, ώστε να διαλέξετε εύκολα τον σωστό SPF. Γενικά, όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο υψηλός ο δείκτης SPF.

Εσύ φίλη μου τι κουβαλάς για σένα και μόνο για σένα στην παραλία;

Για πρώτο μπάνιο, βίσκομαι σε καλό επίπεδο!

Διαβάστε ακόμα: Τι χρειάζεσαι οπωσδήποτε σε μια βόλτα με το παιδι τώρα που καλοκαίριασε

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο