Ομολογώ ότι λατρεύω τα food videos που συναντώ συχνά στο Facebook. Η σημερινή συνταγή και τρίτη στη σειρά των συνταγών με μήλο για το μήνα Οκτώβρη είναι εμπνευσμένη μεν από ένα τέτοιο βιντεάκι, ελαφρώς παραλλαγμένη δε.

Λοιπόν για να φτιάξετε τα τριανταφυλλάκια από σφολιάτα και μήλο (δικός μου κι ο τίτλος!!!) χρειάζεστε…
2 φύλλα σφολιάτας
3 μήλα
χυμό από μισό λεμόνι
λίγο νερό
ζάχαρη κρυσταλλική
κανέλλα
ζάχαρη άχνη

Κόβετε τα μήλα στη μέση αφού τα πλύνετε καλά γιατί κρατάμε τη φλούδα και τα ψιλοκόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.

Αφού τα κόψετε ρίχνετε το χυμό από μισό λεμόνι και το νερό (μισό φλιτζανάκι) και τα βάζετε αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά ή αν όχι όπως εγώ στον αέρα του φούρνου για  περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Το ζητούμενο είναι απλά να μαλακώσουν.

Μετά κόβετε τη σφολιάτα σε λωρίδες. Το κάθε φύλλο εμένα μου έβγαλε 8 λωρίδες οπότε βγαίνουν 16 τριανταφυλλάκια περίπου.

Κι αρχίζετε να στήνετε το τριανταφυλλάκι κάπως έτσι…

Εδώ θα ομολογήσω το λάθος μου καθώς όταν έφτιαχνα τη συνταγή είχα το Βαγγελίνο μέσα στα πόδια μου και καταλαβαίνετε δεν ήμουν 100% συγκεντρωμένη. Το σωστό είναι να τοποθετηθούν τα μήλα οριζόντια κι όχι κάθετα όπως έκανα εγώ!!!

Στο σημείο αυτό αφού έχετε ανακατέψει ζάχαρη και κανέλλα σε ένα μπολ στρώνετε πρώτα κανελλοζάχαρη στη σφολιάτα και μετά τοποθετείτε τα μήλα. Αφού είστε έτοιμες τυλίγετε σε ρολάκια και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι…

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45′-50′ . Ο στόχος είναι να τραγανίσει η σφολιάτα.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη!!!

Εγώ το συνδύασα με το τσάι της Lipton μήλο κανέλα κι απογειώθηκε!!!

Η βασική παραλλαγή της συνταγής είναι ότι στο βιντεάκι στη σφολιάτα αντί για κανελλοζάχαρη βάζουν cream cheese αλλά εγώ δεν είχα οπότε αυτοσχεδίασα!
Δε μας απογοήτευσε καθόλου η αλλαγή.

Η επιλογή είναι δική σας!!!
Και μην ξεχνάτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στο Busy Mama’s Corner αν δοκιμάζετε τις συνταγές που σας προτείνω!!!

Καλή επιτυχία!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση
Σας φιλώ γλυκά
Έλενα Μ.

Αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση από τη Busy Mama τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα!!!!

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

4 Σχόλια

  1. Την πέτυχα κι εγώ αυτή τη συνταγή προ καιρού στο ίντερνετ και με εντυπωσίασε πολύ το τελικό αποτέλεσμα! Είναι τόσο όμορφα που λυπάσαι να τα φας! Να σου πω ότι θα προτιμούσα την εκδοχή σού άνευ κρέμας τυριού για μια πιο light και υγιεινή επιλογή, αλλά ίσως να έβαζα μαύρη ζάχαρη που καραμελώνει κιόλας μαζί με κανέλα!
    Maria Ifadopoulou

    • Μαράκι είναι πολύ γνωστό βιντεο και παίζει συχνά τουλάχιστον στο δικό μου fb! Είναι σχετικά εύκολη συνταγή και με λίγα υλικά. Για ένα γρήγορο κέρασμα την προτείνω!!! Να τη δοκιμάσεις!!!

  2. Κι εγώ, κι εγώ τα έχω πετύχει κάπου, αλλά δε θυμάμαι πού! χιχιχι Έλενα ψηφίζω τη δική σου εκδοχή, γιατί αγαπώ συνδυασμό ζάχαρης και κανέλας και μήλου φυσικά!!! Καλημέρα…

    • Μαράκι μου κι εγώ τρελαίνομαι αυτή την εποχή για μήλα, ζάχαρη και κανέλα!!! Μου αρέσει να μυρίζει έτσι όμορφα το σπίτι!!! Θα σας τα φτιάξω οταν θα συνατηθούμε σε σπίτι την επόμενη φορά!!! Φιλάκια πολλά!!!

Write A Comment