ΒΙΒΛΙΟ / ΘΕΑΤΡΟ

Busy mama’s book review: Τα δυο καινούρια βιβλία της Ντοναλτσον από Εκδόσεις Μεταίχμιο

Pinterest LinkedIn Tumblr
Μετά από δυόμιση περίπου μήνες σιγής ήρθε η ώρα να τα πούμε και πάλι από εδώ φίλη μου… Σε άλλη ανάρτηση θα σου πω τι έχει συμβεί όλους αυτούς τους μήνες που δεν έγραφα στο blog γιατί σήμερα θέλω να σου παρουσιάσω δυο πολυαγαπημένα βιβλία του Βαγγελάκη που έχουν έρθει στα χέρια μας εδώ και δυο μήνες περίπου και σύντομα θα τα βάλω σε διαγωνισμό στο instagram προφίλ μου. Ο λόγος φυσικά για τα δυο καινούρια βιβλία της Julia Donaldson που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τα δύο καινούρια βιβλία της Ντόναλτσον από τις εκδόσεις Μεταίχμιο


Ο Ζαχαρής και ο Μονόκερος 

Σειρά: Τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλντσον

Συγγραφέας: Julia Donaldson
    Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
    Εικονογράφος: Lydia Monks
    Σελίδες: 32
    Ημερομηνία Έκδοσης: 01/02/2018

Όταν ο Ζαχαρής, ένα ξύλινο αλογάκι, εύχεται να μπορούσε να δει τον κόσμο, ένας λευκός μονόκερος με μαγικές δυνάμεις τον μεταμορφώνει σε αληθινό άλογο. Όμως, αφού δουλεύει σε αγρόκτημα, τρέχει στον ιππόδρομο και δίνει παράσταση σε τσίρκο, ο Ζαχαρής καταλαβαίνει ότι πρέπει να προσέχει τι εύχεται και συνειδητοποιεί πόσο του λείπουν τα παιδιά που έπαιζαν μαζί του.
Είναι άραγε πολύ αργά για άλλη μια ευχή;

Αγέρωχα τη χαίτη του
τινάζει µε ορµή
κι έπειτα κάνει εφτά στροφές,
και γίνεται η ευχή!

Τα δύο καινούρια βιβλία της Ντόναλτσον από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Τι άκουσε η πασχαλίτσα;

Σειρά: Τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλντσον

Συγγραφέας: Julia Donaldson
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Lydia Monks
Σελίδες: 32
Ημερομηνία Έκδοσης: 01/02/2018

Στο αγρόκτημα επικρατεί πανδαιμόνιο, με τόσα βελάσματα και κακαρίσματα, γαβγίσματα και χλιμιντρίσματα. Όταν όμως δύο πονηροί κλέφτες αποφασίζουν να κλέψουν την όμορφη αγελάδα, το πιο σιωπηλό και μικροσκοπικό πλασματάκι είναι που θα σώσει την κατάσταση!

Κι η πασχαλίτσα η µικρή, που ως τότε δε µιλούσε,
στα ζώα αµέσως έτρεξε και τα προειδοποιούσε:
«Θα κλέψουν τη γελάδα µας, αν κάποιος δεν τη σώσει!
Άκουσα και το σχέδιο που έχουν καταστρώσει!».


Τα δύο καινούρια βιβλία της Ντόναλτσον από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

 Για να είμαι ειλικρινής και τα δυο βιβλία μάγεψαν το Βαγγελάκο που από την πρώτη στιγμή που τα έπιασε στα χέρια του εστίασε στην ολοζώντανη εικονογράφηση. Ήταν από τα πρώτα βιβλία που είχαν μεγαλύτερο κείμενο από ότι είχε συνηθίσει μέχρι τότε μιας και είναι για παιδάκια 3 χρονών και πάνω αλλά δεν πτοήθηκε καθόλου και μάλιστα παρατήρησα ότι ο έμμετρος λόγος τον βοήθησε να απομνημονεύσει ολόκληρα κομμάτια του κειμένου που τα θυμάται συχνά πυκνά. Ας μην ξεχνάμε πως και οι δύο δημιουργοί είναι εξαιρετικές και βραβευμένες οπότε το αποτέλεσμα εμάς μας δικαίωσε. Ελπίζω κι εσάς γιατί θα κάνουμε δώρο σε δυο τυχερές μανούλες από ένα αντίτυπο της επιλογής τους… Θα ανέβει άμεσα διαγωνισμός στο Instagram… μην τον χάσετε!!!
Τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο site των Εκδόσεων Μεταίχμιο και μάλιστα με μια μικρή έκπτωση, εδώ & εδώ.
Αυτά προς το παρόν…!
Τα λέμε πάλι σύντομα με πολλά θέματα διαφορετικά κι εκπλήξεις!!!
Έλενα

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο