BUSY MAMA

Πως να εξοικονομήσεις χρήματα από τα σχολικά αυτόν τον Σεπτέμβρη

Pinterest LinkedIn Tumblr

Σήμερα φίλη μου θα μοιραστώ μαζί σου μερικές συμβουλές και tips ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα από τις αγορές του Σεπτέμβρη για το σχολείο των παιδιών.

Μας περιμένει ο μήνας με τα μαζεμένα έξοδα από τα οποία κανένας γονιός δε μπορεί να ξεφύγει. Αρχίζουν οι ανανεώσεις εγγραφών σε φροντιστήρια και δραστηριότητες και ας μην ξεχάσουμε τα ψώνια για τα ρούχα, παπούτσια και σχολικές τσάντες.

Πάμε να δούμε τα καυτά θέματα ένα ένα λοιπόν:

Πώς να επιλέξεις τη σχολική τσάντα

Να μην τα ξαναλέμε, το επάγγελμά μου είναι εκπαιδευτικός (δασκάλα αγγλικών συγκεκριμένα) κι όλα αυτά τα χρόνια είμαι σε σχολεία και φροντιστήρια άρα έχω προλάβει να κάνω τις προσωπικές μου διαπιστώσεις για κάποια θέματα. Η σχολική τσάντα είναι ένα από αυτά

 Για μένα είναι ίσως το μοναδικό πράγμα για το οποίο πρέπει να προβληματιστείς και ίσως να ξοδέψεις κάτι παραπάνω και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί… Το βάρος που καλούνται να κουβαλήσουν πια τα παιδιά από τις μικρές τάξεις ακόμα είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Άρα η σχολική τσάντα πρέπει να σε καλύπτει και σε αντοχή αλλά και να είναι εργονομική για την πλάτη του παιδιού. Αν επιλέξεις μια ήδη βαριά τσάντα απλά και μόνο γιατί είναι στη μόδα ή έχει το καρτούν που θέλει το παιδί ξεκινάς με έξτρα βάρος για την πλατούλα του παιδιού.

Κι αν χρειαστεί να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα φέτος, σκέψου πως η καλή τσάντα θα κρατήσει ίσως δυο σχολικές χρόνιες οπότε θα βγάλει τα λεφτά της. Του χρόνου με ένα κάλο πλύσιμο θα είναι πανέτοιμη για νέες περιπέτειες!!! (Αυτό βέβαια πρέπει να το συμφωνήσεις με τον μικρο ιδιοκτήτη της τσάντας…) Εμείς φέτος διαλέξαμε την τσάντα του Βαγγελάκη που ξεκινά προνήπιο από τα Public και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από την ποικιλία που βρήκα στο κατάστημα…

Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα σε ρούχα και παπούτσια

Θα σου πω το εξής έχουμε ακόμα Αύγουστο! Τι σημαίνει αυτό; Έχουμε ακόμα εκπτώσεις!!! Μην περιμένεις να ξεκινήσεις τα ψώνια σου 10 Σεπτέμβρη.

Κάνε μια λίστα με το τι θα χρειαστούν φέτος τα παιδιά (πάντα θα φτιάχνεις λίστα μαμά και για τα πάντα) και ξεκίνα τη βόλτα σου στα μαγαζιά. Θα εκπλαγείς με τις πρόσφορες που μπορεί να βρεις σε φόρμες και παπούτσια. Σήμερα για παράδειγμα μπήκα σε ένα γνωστό μαγαζί με αθλητικά είδη και βρήκα φόρμες με 50% έκπτωση και μάλιστα υπήρχαν όλα τα νούμερα (για να καταρρίψω το μύθο ότι στα εκπτωτικά προϊόντα δε βρίσκουμε νούμερα).

Υπάρχει φυσικά και ο παραδοσιακός τρόπος όπου το μικρότερο αδερφάκι φοράει τα ρούχα του μεγαλύτερου αδερφού ή ξαδέρφου. Προσοχή!!! Σε καμιά περίπτωση δε σου προτείνω να στείλεις το παιδί σχολείο με φθαρμένα ρούχα ή το γιο σου με μπλουζάκι Έλσα από το Frozen -όχι προς Θεού για να μην παρεξηγηθώ!

 Αλλά σίγουρα υπάρχουν ρούχα από το μεγαλύτερο αδερφάκι που είναι σχεδόν σαν καινούρια ή ακόμα και αφόρετα που μπορεί σίγουρα να εκμεταλλευτει το μικρότερο παιδάκι. Επίσης στο κοντινό φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον σίγουρα θα υπάρχουν μεγαλύτερα παιδάκια που θα μπορείς να δανειστείς κάποια ρούχα.

Στο δικό μας φιλικό περιβάλλον ήδη λειτουργεί αυτό από τώρα που είναι μωρά… Ο βαπτισιμιός μου φοράει φορμάκια του Βαγγέλη και ο Βαγγέλης ρουχαλάκια του φίλου του Άγγελου που είναι λίγο μεγαλύτερος από εμάς! Κυριολεκτικά η μαμά του Άγγελου με έχει σώσει!

 Οπότε γιατί να μην συνεννοηθείς με άλλες μαμάδες να κάνεις το ίδιο;;; Και πάλι λέω για ρούχα που είναι σχεδόν καινούρια ή αφόρετα… Αφού ο Βαγγέλης που είναι τεσσάρων χρονών έχει ήδη τέτοια ρούχα σίγουρα έχεις κι εσύ μαμά… Μια καλή οργάνωση στις ντουλάπες σου θα στο αποδείξει αυτό!!!

Πώς να οργανώσεις ό,τι χρειάζεσαι σε γραφική ύλη

Εδώ σου έχω λίστα ολόκληρη από συμβουλές & tips: 

  • Κάνε λίστα!!! Αυτό φίλη μου ισχύει σε όλα… Κάνε λίστα με το τι θα χρειαστείς και μείνε σε αυτή. Επίσης μια καλή λύση είναι να φτιάξεις ένα αντίγραφο και να το έχεις αυτές τις μέρες στην τσάντα σου και θα σου εξηγήσω το γιατί… Είναι δεδομένο πια ότι προϊόντα γραφικής ύλης μπορείς να βρεις από τα μικρά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σου μέχρι τα σουπερμάρκετ και το γνωστό μεγάλο πολυκατάστημα που όλοι μισούμε να αγαπάμε και μας τρελαίνουν οι διαφημίσεις του κατά καιρούς!!! Άρα έχοντας τη λίστα σου μαζί μπορείς να ψωνίζεις σύμφωνα με αυτή από όλα αυτά τα μαγαζιά και να σβήνεις τα προϊόντα που αγοράζεις για να μη μπερδεύεσαι! Μου έχει τύχει να πάω για γάλα και να βρω διάφορα ντοσιέ που χρειαζόμουν για τη δουλειά σε προσφορά και φυσικά τα αγόρασα.
  • Το επόμενο βήμα απαιτεί λίγη οργάνωση από τον Ιούνιο. Έχω τη συνήθεια μόλις τελειώνει η δουλειά τον Ιούνιο να ξεκαθαρίζω τη γραφική μου ύλη. Ξεχωρίζω πράγματα που δε χρησιμοποιήθηκαν καθόλου, αυτά που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και την επόμενη σχολική χρονιά και τέλος πετάω οτιδήποτε τελειωμένο ή κατεστραμμένο ώστε να μη μου πιάνει χώρο. Ο,τι αποφασίζω να κρατήσω το τοποθετώ σε ένα διακοσμητικό κουτί κι έτσι ξέρω τι έχω ήδη ανά πάσα στιγμή και το σβήνω από τη λίστα μου. Αν δεν έχεις μανούλα προνοήσει να κάνεις κάτι τέτοιο, μπορείς είτε να το κρατήσεις σαν tip για την επόμενη φορά είτε ποτέ δεν είναι αργά ειδικά αν έχεις σκοπό να ξεκαθαρίσεις δωμάτια και γραφεία για τη φετινή χρονιά. Θα εκπλαγείς με το πόσα πράγματα θα βρεις. Αν είσαι προνοητική μανούλα και το έχεις ήδη κάνει άπλα άνοιξε εκείνο το κουτί και άρχισε να σβήνεις πράγματα από τη λίστα σου.
  • Μην αφήσεις τα ψώνια σου για τελευταία στιγμή. Οργάνωσε το χρόνο σου και τα μαγαζιά που θέλεις να επισκεφτείς. Αν αφήσεις για τελευταία στιγμή τα ψώνια σου, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχωθείς με αποτέλεσμα να μπεις στο πρώτο βιβλιοπωλείο που θα βρεις μπροστά σου για να προμηθευτείς όσα χρειάζεσαι κι απλά θα μείνεις με την απορία αν θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο για την τσέπη σου και να εξοικονομήσεις χρήματα . 
  • Εκμεταλλεύσου τις υπάρχουσες εκπτώσεις. Μπορείς να προμηθευτείς βασικά πράγματα από τώρα όπως μολυβιά, τετράδια, γόμες κλπ και να αφήσεις τα πιο εξειδικευμένα όταν λάβεις τη λίστα της δασκάλας. Θα έχεις όμως ήδη κάνει τη μισή δουλειά.
  • Αν είσαι μαμά που λατρεύει την τεχνολογία μπορείς να συγκρίνεις τιμές σε αυτά τα προϊόντα μέσω διάφορων online βιβλιοπωλείων και σίγουρα θα βρεις αρκετές εκπτώσεις και προσφορές.

Φίλη μου αυτά για σήμερα κι ελπίζω να βοήθησα αρκετά. Αν έχεις κι εσύ τα δικά σου μυστικά tips για το πως θα εξοικονομήσεις χρήματα από το πορτοφόλι του Σεπτέμβρη μπορείς να τα μοιραστείς μαζί μας στα σχόλια.

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο