ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι πιο αρωματικοί κουραμπιέδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Υπάρχουν δυο ειδών άνθρωποι λένε: αυτοί που αγαπούν τα μελομακάρονα και αυτοί που αγαπούν τους κουραμπιέδες. Εγώ τα αγαπώ και τα δυο! Ίσως, λίγο παραπάνω τους κουραμπιέδες, κυρίως όταν το σπίτι έχει μοσχοβολήσεις φρέσκο βούτυρο! Σήμερα σας έχω συνταγή και θα πείτε ότι όντως είναι οι πιο αρωματικοί κουραμπιέδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

 οι πιο αρωματικοί κουραμπιέδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

ΥΛΙΚΑ

330 γρ. αμύγδαλα με την φλούδα

250 γρ. φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

150 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. ζάχαρη άχνη 

2 βανιλίνες

600 γρ. αλεύρι μαλακό

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

30 ml κονιάκ 

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οι πιο αρωματικοί κουραμπιέδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ

Οι πιο αρωματικοί κουραμπιέδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα  ταψί και απλώνουμε τα αμύγδαλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και ψήνουμε τα αμύγδαλα μας για 4 λεπτά. Αφού κρυώσουν τελείως, τα χοντροκοβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ μας βάζουμε τα δυο βούτυρα με την ζάχαρη. Τα χτυπάμε για περίπου 15 λεπτά. Πρέπει να αφρατέψει πολύ, να γίνει το μίγμα μας σαν κρέμα. Όσο πιο πολύ τα χτυπήσουμε, τόσο πιο πετυχημένοι θα είναι και οι κουραμπιέδες μας. Σε ένα μπολ έχουμε αναμείξει το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανιλίνες.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

Συνεχίζουμε με το κονιάκ. Ανακατεύουμε ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε  τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και πλάθουμε μικρούς κουραμπιέδες, περίπου 30 γρ. ο καθένας. Με αυτή την δόση θα μας βγουν γύρω στους 45 κουραμπιέδες.

Οι πιο αρωματικοί κουραμπιέδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ

Πλάθουμε μπαλάκια και τους κάνουμε μια γούβα στο κέντρο για να κρατήσει περισσότερη ζάχαρη άχνη στο πασπάλισμα. Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 20 λεπτά. Όπως είναι ζεστοί, τους πασπαλίζουμε με άχνη  και τους στολίζουμε  σε μια ωραία χριστουγεννιάτικη πιατέλα! 

οι πιο αρωματικοί κουραμπιέδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Καλή επιτυχία! Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite Φτιάξτε τους και θα πείτε ότι είναι οι πιο αρωματικοί κουραμπιέδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ !Κάντε μας tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέροχα μελωμένα μελομακάρονα

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με παντζάρια

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο