Δευτέρα και είπαμε να ξεκινήσουμε αυτή την εβδομάδα με μια νόστιμη συνταγή. Τι θα λέγατε για Banana cinnamon rolls με γέμιση άλειμμα Biscoff και επικάλυψη cream cheese; Για μένα είναι τα πιο αφράτα και αρωματικά cinnamon rolls που θα δοκιμάσετε! Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε τη νέα εβδομάδα γλυκά και δυναμικά!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ:
- 3/4 κ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 2 μέτριες μπανάνες λιωμένες
- 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- Μια τσιμπιά αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ:
- 200 γρ. περίπου άλειμμα Biscoff ( μπορείτε και να το παραλείψετε )
- 2/3 κ. καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κ.σ. κανέλα
- 60 γρ. βουτυρο λιωμένο
- 1 μέτρια μπανάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 κ. χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Banana cinnamon rolls με γέμιση άλειμμα Biscoff και επικάλυψη cream cheese
FROSTING:
- 60 γρ. τυρί κρέμα
- 30 γρ. μαλακό βουτυρο
- 1/3 ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γ. γάλα για να αραιώσει το frosting
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, ελαφρώς ζεσταμένο, με την ζάχαρη και την μαγιά. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και περιμένουμε 10-15’ να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε άλλο μπολ λιώνουμε με το πιρούνι τις μπανάνες. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ρίχνουμε το μίγμα της μαγιάς. Συνεχίζουμε με το βούτυρο και τέλος με τις μπανάνες. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ωραίο μαλακό ζυμαράκι. ,
Μεταφέρουμε σε μια ελαφριά λαδωμένη μεγάλη λεκάνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι η μαγιά να κάνει το θαύμα της και να φουσκώσει το ζυμάρι. Αφού φουσκώσει, το απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο. Είναι τόσο μαλακό και εύπλαστο που ανοίγει πανεύκολα. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο, στην συνέχεια απλώνουμε το Biscoff , πασπαλίζουμε με κανελοζαχαρη και απλώνουμε τις ροδέλες μπανάνας.
FOLLOW US ON INSTAGRAM
Τυλίγουμε σε ρόλο αφράτα, αφράτα, στην μεγάλη του πλευρά. Όταν το τυλίξουμε όλο, κόβουμε με μαχαίρι ισόπαχες φέτες. Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν περίπου 1/2 με 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, δεν τα θέλουμε ξεροψημένα για να είναι πολύ αφράτα και ζουμερά. Μόλις κρυώσουν απλώνουμε το ftosting με ένα κουτάλι ή μαχαίρι. Για το frosting βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite. Φτιάξτε αυτή τα Banana cinnamon rolls με γέμιση άλειμμα Biscoff και επικάλυψη cream cheese που σας προτείνω και κάντε μας tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!! Πολύ θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μου είτε εδώ σε σχόλιο είτε με μήνυμα στα social media ιδέες που θα θέλατε να δείτε στις επόμενες συνταγές.