ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη

Pinterest LinkedIn Tumblr

Βρισκόμαστε στην περίοδο του « μένουμε σπίτι». Μαθαίνουμε να αγαπάμε τους αργούς ρυθμούς,ξαναβρίσκουμε χρόνο να μιλήσουμε με τα παιδιά μας, βρίσκουμε έξυπνες δραστηριότητες για να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα , παίζουμε και διαβάζουμε μαζί τους. Στα παιδιά αρέσει πολύ να ασχολούνται στην κουζίνα μαζί μας. Γι’αυτό σήμερα μαθαίνουμε να κάνουμε τα πιο νόστιμα μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη.

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη

Ας τα βάλουμε λοιπόν στις κουζίνες μας, ας μαγειρέψουμε μαζί, ας πλάσουμε κουλουράκια μαζί! Κι αν γίνουν όλα άνω κάτω, δεν πειράζει, έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να τακτοποιήσουμε και να μαζέψουμε τις κουζίνες μας.

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

3/4 κ. ελαιόλαδο

1/2 κ. χυμο πορτοκάλι

250 ml. πετιμέζι

1/2 κ.γ. σοδα1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 1/2 κ.γ.κανέλα

1/4 κ.γ. γαρύφαλο

550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. κακάο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν και το κακάο. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το πετιμέζι, το γαρίφαλο και την κανέλα. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκάλι και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας, πρέπει να μπορούμε να την πλάσουμε. Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε, και τα τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°. Αν τα θέλουμε τραγανά, ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα, βέβαια, και με το μέγεθος τους. Αν τα θέλουμε πιο μαλακά, ψήνουμε λιγότερη ώρα. 

Καλή επιτυχία !  Αν τη δοκιμάσετε θα χαρώ πολύ να κάνετε εμένα και τη busy mama tag στα social media για να μπορέσουμε να τη δούμε κι εμείς! Εμένα μπορείτε να με βρείτε στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι

Νηστίσιμο κέικ με γλυκοπατάτα και γέμιση κανέλας

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο