Καθώς διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής θα δοκιμάσουμε νηστίσιμες συνταγές
τόσο αλμυρές όσο και γλυκές. Οι επιλογές πολλές, δεν χρειάζεται να στερηθούμε τα γλυκά που τόσο αγαπάμε. Ας ξεκινήσουμε με ένα κέικ χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και γάλα. Τι έχει τότε θα μου πείτε; Έχει μπανάνες, έχει μαύρη σοκολάτα, έχει κανέλα, έχει σιρόπι σφένδαμου και μέλι! Φτιάξτε το νηστίσιμο κέικ με μπανάνα και μαύρη σοκολάτα , θα το ευχαριστηθείτε!
τόσο αλμυρές όσο και γλυκές. Οι επιλογές πολλές, δεν χρειάζεται να στερηθούμε τα γλυκά που τόσο αγαπάμε. Ας ξεκινήσουμε με ένα κέικ χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και γάλα. Τι έχει τότε θα μου πείτε; Έχει μπανάνες, έχει μαύρη σοκολάτα, έχει κανέλα, έχει σιρόπι σφένδαμου και μέλι! Φτιάξτε το νηστίσιμο κέικ με μπανάνα και μαύρη σοκολάτα , θα το ευχαριστηθείτε!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
60 γρ. κακάο
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 κ.γ. κανέλα
2/3 κ. σιρόπι σφένδαμου
1/3 κ. μέλι (αν δεν έχετε σιρόπι σφένδαμου, αντικαταστήστε με μέλι)
1 κ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
2/3 κ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ζεστό νερό (είναι σημαντικό να είναι ζεστό για να ενεργοποιηθεί το κακάο και να βγάλει τα αρώματά του)
1 βανιλίνη
2-3 μπανάνες λιωμένες, ανάλογα το μέγεθος τους (όσο πιο γινωμένες, τόσο καλύτερα)
σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Νηστίσιμο κέικ με μπανάνα και μαύρη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την κανέλα και την βανίλια. Σχηματίζουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά, δηλαδή, το μέλι, το σιρόπι σφένδαμου, το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και την λιωμένη μπανάνα. Στο τέλος ενσωματώνουμε στο μείγμα και τις σταγόνες σοκολάτας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίξερ ή να ανακατέψουμε με το χέρι όλα τα υλικά μας. Αδειάζουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 45 με 50´. Κάνουμε βέβαια και το τεστ με το καλαμάκι για να είμαστε σίγουρες. Βυθίζουμε ένα καλαμάκι κοντά στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο, αν βγει λερωμένο με μείγμα ,θέλει κι άλλο ψήσιμο.
Όταν κρυώσει τελείως, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε λιώνουμε λίγη σοκολάτα και γαρνίρουμε.
FOLLOW US ON INSTAGRAM
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite Φτιάξτε τις δύο συνταγές με ρεβίθια που θα λατρέψετε και σας προτείνω και κάντε με tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!!
Πολύ θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μου είτε εδώ σε σχόλιο είτε με μήνυμα στα social media ιδέες που θα θέλατε να δείτε στις επόμενες συνταγές.