ΠΑΙΔΙ

Πως να φτιάξετε μαγιάτικο στεφανάκι από χαρτί με τα παιδιά

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ο Μάιος είναι προ των πυλών και η άνοιξη είναι πια στα καλύτερά της !!! Η πρόταση του Elena’s Fun Craft Box για μια άκρως ανοιξιάτικη κατασκευή είναι αυτό το στεφανάκι που είναι φτιαγμένο με απλά υλικά και πολλή φαντασία!! Πάμε να δούμε πως να φτιάξετε, λοιπόν, μαγιάτικο στεφανάκι από χαρτί με τα παιδιά σας.

Για το μαγιάτικο στεφανάκι μας από χαρτί θα χρειαστούμε

  • Χαρτονάκια Α4 σε διάφορα χρώματα
  • Κόλλα και Ψαλίδι
  • Συρματάκι χειροτεχνίας ή κορδονάκι
  • Κουμπιά ή άλλα διακοσμητικά υλικά που έχουμε στη διάθεση μας
Πως να φτιάξετε μαγιάτικο στεφανάκι από χαρτί με τα παιδιά

Η κατασκευή μας λοιπόν ξεκινά κόβοντας μια λωρίδα πλάτους 6 εκ και μήκους 30 εκ περίπου, από ένα πράσινο λεπτό χαρτονάκι. Στις δύο άκρες της ανοίγουμε δύο τρυπούλες, για να περάσουμε αργότερα το συρματάκι. Στη συνέχεια, κόβουμε 4 ή 5 κύκλους σε διάφορα χρώματα, διαμέτρου περίπου 7εκ και άλλους 5 μικρότερους για το εσωτερικό των λουλουδιών σε όποιο χρώμα θέλουμε (εμείς επιλέξαμε το κίτρινο για να θυμίζει τη γύρη). 

Πως να φτιάξετε μαγιάτικο στεφανάκι από χαρτί με τα παιδιά

Παίρνουμε πρώτα τους μεγάλους κύκλους. Με το ψαλίδι μας κάνουμε μικρά κοψίματα γύρω γύρω, για να σχηματίσουμε έτσι τα πέταλα του κάθε λουλουδιού. Στο κέντρο του καθενός, κολλάμε το μικρότερο κύκλο κι έτσι ολοκληρώνουμε τα λουλουδάκια.  

Πως να φτιάξετε μαγιάτικο στεφανάκι από χαρτί με τα παιδιά

Σειρά έχει η διακόσμηση για το μαγιάτικο στεφανάκι από χαρτί που θα φτιάξετε με τα παιδιά . Παίρνουμε την πράσινη λωρίδα και κολλάμε πάνω της τα λουλούδια. Προσέχουμε να αφήσουμε ακάλυπτες τις δύο τρυπούλες. Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέτουμε και άλλα διακοσμητικά υλικά που τυχόν έχουμε στη διάθεση μας. Έτσι θα εμπλουτίσουμε την κατασκευή (πχ κουμπιά, μικρές παγιέτες ή αυτοκόλλητα κλπ) ή να προσθέσουμε και μερικά πράσινα φύλλα, ανάμεσα στα λουλούδια. Περνάμε την κορδέλα ή το συρματάκι χειροτεχνίας από τις τρυπούλες και προσαρμόζουμε ανάλογα το λουλουδένιο μας στεφάνι στο παιδικό κεφαλάκι.

Και για όσους θα ήθελαν να βρουν αυτά και άλλα πολλά πολύχρωμα υλικά προσεκτικά επιλεγμένα για να ετοιμάσουν παιδικές χειροτεχνίες, μπορούν να επιλέξουν το Ανοιξιάτικο Σετ Χειροτεχνίας στο www.jamjar.gr/store/elenasfuncraftbox που ετοίμασε το Elena’s Fun Craft Box με αγάπη !!!

Μην ξεχάσετε να φωτογραφήσετε και να ανεβάσετε το στεφάνι που θα φτιάξετε στο Instagram κάνοντας tag το @elenasfuncraftbox στο Instagram ή στη σελίδα μου στο FB (Elena’s Fun Craft Box) για να το δούμε !!

Καλή διασκέδαση και καλές δημιουργίες !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθυστέρηση ομιλίας

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο