Διάφορα

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την ανοιξιάτικη περιποίηση των κατοικίδιων ζώων μας

Pinterest LinkedIn Tumblr

Την άνοιξη λόγω αύξησης της θερμοκρασίας, ξυπνούν όλα τα ζουζούνια και έχουν φυσικά όρεξη για να τραφούν και ψάχνουν τα ζωάκια μας. Αλήθεια τι πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με την ανοιξιάτικη περιποίηση των κατοικίδιων ζώων μας;

Πως θα τα προφυλάξουμε;

Φροντίζουμε να διατηρείται το τρίχωμα και το δέρμα του ζώου σε καλή κατάσταση. Αυτό θα το πετύχουμε με τη καλή διατροφή και με τακτικό βούρτσισμα και χτένισμα. Καλή διατροφή σημαίνει ότι ο σκύλος μας λαμβάνει τις βιταμίνες και τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός του ώστε το τρίχωμα να έχει τα σωστά επίπεδα λιπαρότητας. Αυτά προστατεύουν τον σκύλο από ξηροδερμίες και ερεθισμούς. Το τακτικό χτένισμα βοηθάει στον καθαρισμό της τρίχας και του δέρματος από σκόνη ή και αυγά ψύλλων και τσιμπουριών. 

Ανοιξιάτικη περιποίηση - Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε;

Ανοιξιάτικη περιποίηση των κατοικίδιων ζώων μας – Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητο είναι ένα καλό περιλαίμιο που να απωθεί τα τσιμπούρια, τους ψιλούς και τις σκνίπες χωρίς να επιβαρύνει την υγειά του ζώου. Διαλέγουμε ένα φυτικό περιλαίμιο. Αυτό διότι δημιουργούνται προβλήματα στη περίπτωση που το κατοικίδιο μας μυρίζει χημικές ουσίες, επιβαρυντικές για το αναπνευστικό σύστημα του. Επίσης, είναι αποτρεπτικό για τα κουνούπια τα οποία μεταδίδουν τον υιό καλαζάρ.

  • Δεν ξεχνούμε όμως τα ενδοπαράσιτα. Με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου μας και όχι ακούγοντας συμβουλές στο διαδίκτυο, επιλέγουμε το κατάλληλο αντιπαρασιτικό που ταιριάζει στον οργανισμό του σκύλου μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχουν προκύψει θάνατοι σκυλιών και αλλά νευρολογικά προβλήματα λόγω λανθασμένης χορήγησης φαρμάκου.

Ανοιξιάτικη περιποίηση - Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε;

Περισσότερα για την εφαρμογή αυτών και άλλων προϊόντων, καθώς επίσης και συμβουλές για την εκπαίδευση του κατοικίδιου μας μπορείτε να μάθετε στα διαδικτυακά μας σεμινάρια που παρέχουν πλήρη ενημέρωση.

Τομαζίνος Δημήτρης

Professional dog training systems

WEBSITE: https://wetrainbecausewecare.gr

FB: https://www.facebook.com/dimitristomazinos/

INSTA: https://www.instagram.com/we_train_because_we_care/

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την ανοιξιάτικη περιποίηση των κατοικίδιων ζώων μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΣ

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο