ΠΑΙΔΙ

Στην Α’ Δημοτικού παρέα με τη STABILO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Και ναι ο Βαγγελίνος που γνωρίσατε πριν πέντε χρόνια έγινε Βαγγέλης και ήρθε η ώρα να περάσει την πόρτα του μεγάλου σχολείου πια. Πρωτάκι λοιπόν φέτος το αγόρι μου, πρωτάκι κι εγώ στις αγωνίες και τα άγχη! Μια από τις πιο βασικές μου αγωνίες είναι η κατάκτηση της γραφής. Μάλλον μου έμεινε απωθημένο από τους δικούς μου γονείς που όλοι ξέρουμε ότι είναι και οι δυο συνταξιούχοι δάσκαλοι. Στην Α’ Δημοτικού παρέα με τη STABILO

Στην Α' Δημοτικού παρέα με τη STABILO

Η αλήθεια είναι ότι σταθήκαμε πολύ τυχεροί και ο Βαγγέλης έχει ήδη μια επαφή με τη γραφή από το νηπιαγωγείο. Ωστόσο, η προσέγγιση είναι παιδιάστικη. Η αγωνία μου είναι αν θα μπορέσει εύκολα να μπει σε καλούπια.  Να μικρύνει τα γράμματα του και να ακολουθήσει τους κανόνες της δασκάλας του χωρίς να κουράζεται. Θα ήθελα ότι κάνει να το κάνει με κέφι κι όχι καταναγκαστική εργασία. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, και μετά από αρκετό  ψάξιμο, γνώρισα τα προϊόντα Easy Start της STABILO.

Η εκμάθηση του σωστού τρόπου γραφής είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού. Η σειρά προϊόντων STABILO EASYStart  περιλαμβάνει προϊόντα γραφής κατάλληλα για την ηλικία, το μέγεθος του χεριού και διατίθεται σε δύο εκδόσεις για δεξιόχειρες κι αριστερόχειρες.

Στην Α' Δημοτικού παρέα με τη STABILO

Στην Α’ Δημοτικού παρέα με τη STABILO

Έχω ήδη φροντίσει να προμηθευτώ τα μολύβια STABILO EASYgraph τα οποία υποστηρίζουν και διευκολύνουν την εκμάθηση της γραφής από τα πρώτα στάδια. Το παιδί βρίσκει διαισθητικά το σωστό κράτημα κι έτσι δεν ασκεί πίεση και δεν κουράζει το χέρι του ενώ γράφει. Το ξέρετε ότι βγαίνουν και σε υπέροχα χρώματα για όλα τα γούστα; Επίσης βρήκα εξαιρετικά εργονομικό και πολύ βοηθητικό το rollerball STABILO EASYoriginal. Κάνει τη γραφή εύκολη και ξεκούραστη διαδικασία εξαιτίας του πρωτοποριακού σχεδιασμού του με τις προκαθορισμένες θέσεις για τα δάκτυλα.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η εκμάθηση της γραφής στα παιδιά;

  • Συμβάλει στην ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων τους.
  • Συμβάλει στην εκμάθηση της ορθογραφίας.
  • Βοηθά στην απομνημόνευση.
  • Βοηθά στη συγκέντρωση του παιδιού στο θέμα.
  • Καθιστά ευκολότερη τη λήψη γρήγορων αποφάσεων.
  • Συμβάλει στην καλύτερη απόδοση στο σχολείο.
  • Βελτιώνει την ποιότητα γραφής, ανάγνωσης αλλά και τη δημιουργική έκφραση.
  • Βελτιώνει την ικανότητα επικοινωνίας & κοινωνικοποίησης.

Στην Α' Δημοτικού παρέα με τη STABILO

Τέλος, μανούλες δεν ξεχνάμε το πιο σημαντικό. Tα μολύβια και οι ξυλομπογιές STABILO EASY έχουν τριγωνικό σχήμα και σε συνδυασμό με την εργονομική σχεδίαση και τις αυλακώσεις πάνω στο σώμα του μολυβιού βοηθούν το παιδί να βρει διαισθητικά τη σωστή θέση κρατήματος, και έτσι το παιδί δεν ασκεί πίεση και δεν κουράζει το χέρι του ενώ γράφει. Διαλέγοντας τα σωστά “εργαλεία” για τα πρωτάκια μας, μανούλες, διευκολύνουμε τη ζωή τους. Έχουν ήδη τόσο άγχος για το κάθε τι καινούριο που πρόκειται να βιώσουν που χρειάζονται όλη μας την υποστήριξη και θετική αύρα. Επιλέγουμε προϊόντα STABILO EASYStart γιατί τα παιδιά μας αξίζουν μόνο το καλύτερο!

Στην Α’ Δημοτικού παρέα με τη STABILO

Διάβασε ακόμα: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσει το παιδί μου Αγγλικά;

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο