ΠΑΙΔΙ

Παιχνίδι με τη Στέλλα: Μαγνητικό ψάρεμα με water beads

Pinterest LinkedIn Tumblr

Water beads και μαγνητικό ψάρεμα

Το sensory play, δηλαδή το αισθητηριακό παιχνίδι είναι γνωστό ότι έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς. Από τη στιγμή της γέννησης, τα μωρά μαθαίνουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας τις 5 αισθήσεις τους: την όραση, την όσφρηση, την ακοή, τη γεύση και την αφή. Καθώς μεγαλώνουν, οι αισθήσεις των παιδιών είναι ο βασικότερος τρόπος διερεύνησης και επεξεργασίας νέων πληροφοριών. Το αισθητηριακό παιχνίδι στοχεύει στη διέγερση αυτών των αισθήσεων και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της μάθησης.  Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο στον οποίο ζουν!

Ένα από τα πολύ αγαπημένα υλικά για sensory play είναι οι μπίλιες νερού, γνωστές και ως water beads. Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι, πρόκειται για μικροσκοπικές χρωματιστές μπαλίτσες, οι οποίες όταν τοποθετηθούν μέσα σε νερό, διογκώνονται και αποκτούν μία υφή πιο ζελεδοειδή. Μπορεί η χρήση τους να είναι να αντικαθιστούν το νερό στα βάζα με λουλούδια, αλλά αποτελούν ιδανικό μέσο για πολλών ειδών παιχνίδια μέσα στα sensory bins.

Και τώρα στο παιχνίδι! Μιας και έχει καλοκαιριάσει, τι πιο δροσερό από μπλε water beads σε συνδυασμό με ψάρεμα! Ω ναι, καλά άκουσες! Ψάρεμα…αλλά όχι με αληθινά ψάρια, αλλά με μαγνητικά! Είναι μία πολύ καλή δραστηριότητα με την οποία μπορεί να γίνει μια πρώτη επαφή με τον μαγνητισμό.

Προετοίμασα τις μπίλιες βάζοντας τες μέσα σε δοχείο με νερό για 2-3 ώρες,  προκειμένου να γίνουν αρκετά μεγάλες (όσο περισσότερο τις αφήνεις τόσο μεγαλώνουν-αλλά μετά από κάποιο σημείο και ύστερα διαλύονται αρκετά εύκολα και δε διατηρούν το σχήμα τους).

Τις έριξα μέσα στο sensory bin μαζί με τα μαγνητικά ψαράκια, έδωσα στον Άγγελο ένα μαγνητικό καλάμι και το ψάρεμα ξεκινά! Απαιτείται αρκετή προσήλωση,  όπως και δεξιότητα λεπτής κινητικότητας. Η δραστηριότητα όμως δε σταματά μόλις τελειώσει το ψάρεμα.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια του, ο Άγγελος τις ανακάτευε, τις έπιανε, τις ζουλούσε….. ακόμα πιο διασκεδαστικό! Η αίσθηση είναι απίστευτα χαλαρωτική και σε κάνει να θες να συμμετέχεις και εσύ. Μπορούμε να ρίξουμε και μερικές σταγόνες από κάποιο χαλαρωτικό αιθέριο έλαιο για να βάλουμε και την αίσθηση της όσφρησης στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι κράτησε αρκετή ώρα και μπορώ να πω ότι μου τις ζητάει αρκετές φορές μέσα στη βδομάδα για να παίξει…έστω και για λίγο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Καθώς ορισμένα παιδιά έχουν την τάση να βάζουν πράγματα στο στόμα τους, το παιχνίδι με τα water beads να γίνεται υπό στενή επιτήρηση, καθώς είναι πολύ μικρά και γλιστράνε!

Παιχνιδογλωσσάρι:

Water beads=μπίλιες νερού

Sensory bin=κάδος για αισθητηριακό παιχνίδι

Sensory play=αισθητηριακό παιχνίδι

Υλικά για το μαγνητικό ψάρεμα :

  • Ένα σακουλάκι μπλε water beads
  • Ένα βαθύ sensory bin
  • Μαγνητικό καλάμι ψαρέματος
  • Μαγνητικά ψαράκια

Τη Στέλλα μπορείτε και πρέπει να τη βρείτε και να την ακολουθήσετε σε Instagram & Facebook!

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο