Κάρδαμο, ένα από τα ακριβότερα και αρχαιότερα μπαχαρικά με καταγωγή από την μακρινή Ινδία! Λέγεται ότι οι αρχαίοι στρατηγοί διέταζαν τους στρατιώτες τους να τρώνε κάρδαμο για να πάρουν δυνάμεις και έτσι βγήκε και το ρήμα καρδαμώνω! Το κάρδαμο περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Η γλυκιά, ζεστή και φρουτώδης γεύση του αναβαθμίζει και απογειώνει το άρωμα του τζίντζερ, του γαρίφαλου, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου.

Μοσχομυριστά μπισκότα με κάρδαμο και πορτοκάλι

Υλικά :

210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρόκο αυγού

1-2 βανιλίνες ή 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

115 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

1 κ.γ. κάρδαμοξύσμα από 2 πορτοκάλια

67 γρ. ζάχαρη


Υλικά για γλάσο:

70 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. χυμό  πορτοκάλι  χρώμα  ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ τρίψτε καλά με την ανάποδη του κουταλιού το κάρδαμο, την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού έτσι ώστε τα έλαια πορτοκαλιού να διαχυθούν και να «ποτίσουν» την ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο η την μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με το αυγό και την βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Σχηματίζουμε μια μπάλα με την ζύμη μας, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με πλάστη, ρίχνοντας κάθε τόσο αλεύρι στον πάγκο για να μην κολλήσει η ζύμη. Κόβουμε με κουπ πατ σε ότι σχέδιο θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 περίπου λεπτά. Τα μπισκότα κρατάνε το σχήμα τους. Μόλις κρυώσουν τελείως, φτιάχνουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τον χυμό, χρωματίζουμε αν θέλουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα στολίζουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Αν τη δοκιμάσετε θα χαρώ πολύ να κάνετε εμένα και τη busy mama tag στα social media για να μπορέσουμε να τη δούμε κι εμείς! Εμένα μπορείτε να με βρείτε στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

Write A Comment