ΓΥΝΑΙΚΑ

Πως να καθαρίσετε τα suede παπούτσια σας

Pinterest LinkedIn Tumblr

Το στυλ αγαπημένες μου δεν έχει να κάνει μόνο με το κατά πόσο ωραία συνδυάζετε τα ρούχα, τα χρώματα και τα διάφορα υφάσματα. Το στυλ έχει να κάνει με αυτό που πηγάζει από μέσα σας. Είναι ο τρόπος που κινείστε, ο τρόπος που εκφράζεστε… είναι ο τρόπος που καθαρίζετε τις suede μπότες σας… χεχεχε! 

Θα μοιραστώ μαζί σας την πιο βασανιστική αγγαρεία μου για το χειμώνα, η οποία είναι ο καθαρισμός των suede παπουτσιών μου. Γενικά είμαι λίγο απρόσεκτη με τα παπούτσια μου, αλλά προσπαθώ να τα φροντίζω (αναγκαστικά) γιατί δεν αντέχω να τα βλέπω φθαρμένα και λερωμένα.. ειδικά τα suede..

Τι μπορείτε να κάνετε για να σώσετε την κατάσταση;

Αγοράστε μία ειδική βούρτσα για suede παπούτσια

  • Το suede είναι πολύ ευαίσθητο υλικό. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που είναι ειδικά κατασκευασμένα για suede.

Καθαρίστε τα όταν είναι στεγνά

  • Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε τα παπούτσια σας βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά. Αν κάτι απαγορεύεται αυστηρά στα suede υφάσματα, είναι το νερό. 

Και τρίψτε τα προς την ίδια κατεύθυνση

  • Το «άτσαλο» καθάρισμα μπορεί να καταστρέψει το υλικό τους. Όπως ακριβώς και το πολύ δυνατό τρίψιμο.

Ψεκάστε τα

  • Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό σπρέι για suede. Ψεκάστε τα αμέσως μετά το στεγνό τους καθάρισμα. Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσετε τη δημιουργία μελλοντικών λεκέδων.

Ένας φανταστικός τρόπος για να βγάζετε τους λεκέδες από τα nude suede παπούτσια σας είναι ο εξής:

Το νερό micellar, μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τα suede παπούτσια. Το νερό micellar είναι το «μαγικό νερό» που περιέχει συστατικά ενυδάτωσης, όπως γλυκερίνη και άλλες ουσίες. Τα μόρια αυτών των ουσιών σχηματίζουν μικροσκοπικά σφαιρίδια -τα μικύλλια, εξού και το όνομά του- τα οποία δρουν σαν μαγνήτες κατά της λιπαρότητας και των ρύπων που υπάρχουν στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται συνήθως ως αφαιρετικό μακιγιάζ, καθαριστικό προσώπου και ενυδατική.

Σας φιλώ, Ειρήνη από το EforEirini
Find me on FACEBOOK & INSTAGRAM

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο