Το στυλ αγαπημένες μου δεν έχει να κάνει μόνο με το κατά πόσο ωραία συνδυάζετε τα ρούχα, τα χρώματα και τα διάφορα υφάσματα. Το στυλ έχει να κάνει με αυτό που πηγάζει από μέσα σας. Είναι ο τρόπος που κινείστε, ο τρόπος που εκφράζεστε… είναι ο τρόπος που καθαρίζετε τις suede μπότες σας… χεχεχε! 

Θα μοιραστώ μαζί σας την πιο βασανιστική αγγαρεία μου για το χειμώνα, η οποία είναι ο καθαρισμός των suede παπουτσιών μου. Γενικά είμαι λίγο απρόσεκτη με τα παπούτσια μου, αλλά προσπαθώ να τα φροντίζω (αναγκαστικά) γιατί δεν αντέχω να τα βλέπω φθαρμένα και λερωμένα.. ειδικά τα suede..

Τι μπορείτε να κάνετε για να σώσετε την κατάσταση;

Αγοράστε μία ειδική βούρτσα για suede παπούτσια

  • Το suede είναι πολύ ευαίσθητο υλικό. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που είναι ειδικά κατασκευασμένα για suede.

Καθαρίστε τα όταν είναι στεγνά

  • Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε τα παπούτσια σας βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά. Αν κάτι απαγορεύεται αυστηρά στα suede υφάσματα, είναι το νερό. 

Και τρίψτε τα προς την ίδια κατεύθυνση

  • Το «άτσαλο» καθάρισμα μπορεί να καταστρέψει το υλικό τους. Όπως ακριβώς και το πολύ δυνατό τρίψιμο.

Ψεκάστε τα

  • Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό σπρέι για suede. Ψεκάστε τα αμέσως μετά το στεγνό τους καθάρισμα. Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσετε τη δημιουργία μελλοντικών λεκέδων.

Ένας φανταστικός τρόπος για να βγάζετε τους λεκέδες από τα nude suede παπούτσια σας είναι ο εξής:

Το νερό micellar, μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τα suede παπούτσια. Το νερό micellar είναι το «μαγικό νερό» που περιέχει συστατικά ενυδάτωσης, όπως γλυκερίνη και άλλες ουσίες. Τα μόρια αυτών των ουσιών σχηματίζουν μικροσκοπικά σφαιρίδια -τα μικύλλια, εξού και το όνομά του- τα οποία δρουν σαν μαγνήτες κατά της λιπαρότητας και των ρύπων που υπάρχουν στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται συνήθως ως αφαιρετικό μακιγιάζ, καθαριστικό προσώπου και ενυδατική.

Σας φιλώ, Ειρήνη από το EforEirini
Find me on FACEBOOK & INSTAGRAM

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

Write A Comment