ΠΑΙΔΙ

Δυο κατασκευές για παιδικά χεράκια για τη γιορτή της Μητέρας

Pinterest LinkedIn Tumblr

Και να που με εκείνα και με τούτα πλησιάζει η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, που παραδοσιακά γιορτάζουμε τα πιο αγαπημένα μας πλάσματα στον κόσμο. Τις μανούλες φυσικά! Σήμερα έχουμε να σας προτείνουμε δύο όμορφες κατασκευές με ξυλάκια χειροτεχνίας για τη γιορτή της μητέρας, που είναι αυτή την Κυριακή 10 Μαΐου. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις δυο κατασκευές για παιδικά χεράκια για τη γιορτή της Μητέρας.

Η πρώτη από τις δυο κατασκευές για παιδικά χεράκια για τη γιορτή της Μητέρας είναι μια καρτούλα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την καρτούλα μας είναι 

Δυο κατασκευές για τη γιορτή μητέρας
  • 1 χαρτονάκι Α4 σε όποιο χρώμα προτιμούμε
  • 6 ξυλάκια χειροτεχνίας σε φυσικό χρώμα
  • Κόλλα 
  • Χάντρες, κουμπιά ή άλλα διακοσμητικά υλικά που μας αρέσουν

Για να φτιάξουμε την κάρτα μας, αρχικά διπλώνουμε το χαρτονάκι στη μέση. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα ξυλάκια και τα κολλάμε πάνω στην κάρτα σχηματίζοντας ένα σπιτάκι, όπως στη φωτογραφία. Αν θέλουμε, πριν κολλήσουμε τα ξυλάκια στην κάρτα, μπορούμε να τα χρωματίσουμε με μαρκαδόρους.

Δυο κατασκευές για τη γιορτή μητέρας

Μετά μπορούμε να στολίσουμε το σπιτάκι περιμετρικά με κουμπιά, αυτοκόλλητα ή άλλα διακοσμητικά υλικά που έχουμε στη διάθεση μας ή και να το πλαισιώσουμε με ζωγραφιές.

Δυο κατασκευές για τη γιορτή μητέρας
Διακόσμηση

Στο κέντρο μπορούμε να γράψουμε ένα μήνυμα αγάπης για τη μαμά ή απλά να σχηματίσουμε μια καρδούλα και να γράψουμε την ευχή μας στο εσωτερικό της κάρτας.

Δυο κατασκευές για τη γιορτή μητέρας

Πάμε τώρα να δούμε και τη δεύτερη κατασκευή

Η δεύτερη κατασκευή μας είναι μια κορνιζούλα για τη μαμά, με πιο μεγάλα ξυλάκια χειροτεχνίας (γλωσσοπίεστρα).

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι 

Δυο κατασκευές για τη γιορτή μητέρας
  • 4 γλωσσοπίεστρα σε όποιο χρώμα προτιμούμε
  • 1 τετράγωνο χαρτονάκι 13εκ x 13εκ
  • διακοσμητικά υλικά 
  • 1 κορδελίτσα
Δυο κατασκευές για τη γιορτή μητέρας

Αρχικά κόβουμε το τετράγωνο χαρτονάκι σε διάσταση περίπου 13×13εκ και ετοιμάζουμε την κορνίζα. Μπορούμε να κολλήσουμε πρώτα τα γλωσσοπίεστρα των απέναντι πλευρών (είτε πάνω-κάτω είτε δεξιά-αριστερά) ώστε τα 2 πρώτα ξυλάκια να κολλήσουν με όλη τους την επιφάνεια πάνω στο χαρτονάκι. Συνεχίζουμε με τα επόμενα, που αναγκαστικά θα κολλήσουν πάνω στις άκρες των πρώτων, σχηματίζοντας τις γωνίες. Αφήνουμε για λίγο να στεγνώσει η κόλλα και να σταθεροποιηθούν.

Δυο κατασκευές για τη γιορτή μητέρας

Προχωρούμε στη διακόσμηση της κορνίζας. Για τη διακόσμηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ό,τι υλικά υπάρχουν στο σπίτι και αρέσουν στο παιδί, ενώ στην πίσω μεριά της κορνίζας, μπορούμε να κολλήσουμε και μια κορδελίτσα. Η υπέροχη αυτή και μοναδική κορνιζούλα μπορεί να συμπληρωθεί με ένα γλυκό μήνυμα αγάπης για τη μαμά.

Και σε περίπτωση που θα θέλατε πολλά πολύχρωμα υλικά με αγάπη και φαντασία διαλεγμένα για να δημιουργήσουν αριστουργήματα τα παιδικά χεράκια, μπορείτε να αναζητήσετε το Ανοιξιάτικο Σετ Χειροτεχνίας στο www.jamjar.gr/store/elenasfuncraftbox !!!

Δυο κατασκευές για παιδικά χεράκια για τη γιορτή της Μητέρας

Μην ξεχάσετε να φωτογραφήσετε και να ανεβάσετε τις δυο κατασκευές για παιδικά χεράκια για τη γιορτή της Μητέρας που θα φτιάξετε στο Instagram κάνοντας tag το @elenasfuncraftbox στο Instagram ή στη σελίδα μου στο FB (Elena’s Fun Craft Box) για να το δούμε !!

Καλές δημιουργίες και… Χρόνια Πολλά ΜΑΜΑ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πως να φτιάξετε μαγιάτικο στεφανάκι από χαρτί με τα παιδιά

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο