ΝΕΑ

Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά της Β. Εύβοιας

Pinterest LinkedIn Tumblr

Το καλοκαίρι που περάσαμε ήταν από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά όσον αφορά στις φωτιές και τα δεινά που έσπειραν. Η ανείπωτη οικολογική καταστροφή αλλά και απώλεια ζώων και του βιότοπου τους σε συνδυασμό με την καταστροφή κατοικιών αλλά και εξαφάνιση ολόκληρων επαγγελματικών χώρων είναι από τις πιο σημαντικές απώλειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές. Καθώς όμως οι άνθρωποι είναι αυτοί που καταστρέφουν αλλά και αυτοί που ξαναχτίζουν, μια τεράστια αλυσίδα βοήθειας δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή για την επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων αλλά και την πρακτική συμπαράσταση τους. Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά της Β. Εύβοιας

Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούσαν να αφήσουνε αμέτοχο ούτε το busymama.gr αλλά ούτε και τους φίλους μας.  Μια μικρή προτροπή αρκούσε για να μας ξεσηκώσει. Η Εύη από το mamasnpapas.gr δημιούργησε εκείνες τις ημέρες μια ιδιωτική μικρή ομάδα φίλων που συμπεριλάμβανε εμένα, τα κορίτσια από το Ανθομέλι και την Ιωάννα από το ioannasnotebook.gr . Η ιδέα της ήταν να συγκεντρώσουμε λογοτεχνικά βιβλία για τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών ώστε κανένα να μην μείνει χωρίς λογοτεχνική παρέα και συντροφιά. Ε, δεν χρειαζόταν πολύ. Η Κάλη μας, το ένα Ανθομελάκι που λέω κι εγώ, σκέφτηκε και μας πρότεινε να μην μείνουμε μόνο εκεί αλλά να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και έχασαν τα πάντα! Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν!!!  Δεχτήκαμε αμέσως την πρόταση που ήταν μεν πιο μεγαλεπήβολη αλλά και αρκετά χρήσιμη εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά της Β. Εύβοιας

Και εκεί που σκεφτόμουν πως θα  βρούμε επαφές και με ποιον θα μιλήσουμε, το σύμπαν συνωμότησε και η Κάλη βρήκε την πιο σωστή επαφή! Μια καλή της φίλη και γονέας στο ίδιο σχολείο που πάει η κόρη της, Μελίτα την έφερε σε επαφή με την Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις της Αγίας Άννας, κα. Φορτωτήρα, και έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε παρέα σας μα μεγάλη αλυσίδα αγάπης.

Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά της Β. Εύβοιας

Δεν ξεχνάμε – Βοηθάμε

Στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 – 13:00 και από τις 17:00 -20:00 συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως στην  Εύβοια. 

Η συγκέντρωση θα γίνει στον Άλιμο, στο γήπεδο ποδοσφαίρου στις οδούς Αλαμάνας και Λευκωσίας (γωνία) και εμείς θα βρισκόμαστε εκεί για να τα παραλάβουμε. Όσοι είστε από περιοχές που δεν έχετε άμεση πρόσβαση στον Άλιμο θα υπάρχει δυνατότητα σε προσωπικό μήνυμα να σας δοθεί συγκεκριμένη διεύθυνση ώστε να τα στείλετε με κούριερ. 

Όσα σχολικά είδη συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως για να δοθούν στα περίπου 100-120 παιδιά που πηγαίνουν σε αυτά από την Αγία Άννα αλλά και τα γύρω χωριά. Στην παρακάτω φωτογραφία θα βρείτε και αρκετές ιδέες για το τι μπορείτε να φέρετε και τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία. 

Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά της Β. Εύβοιας

Όπως καταλαβαίνετε, περιμένουμε να συμπράξετε όλοι μαζί μας ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τις οικογένειες της περιοχής και να κάνουμε τα παιδιά λίγο πιο χαρούμενα καθώς έζησαν έναν από τους χειρότερους εφιάλτες όλων μας.

Ας είναι αυτή η μικρή προσφορά όλων μας για τα παιδιά της Β. Εύβοιας. 

Σας περιμένουμε για να δείξουμε πόσο πραγματικά Άνθρωποι είμαστε! 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ: 

ANTHOMELI.COM (IG:anthomeli)

MAMASNPAPAPAS.GR (IG:mamas_n_papas.gr)

BUSYMAMA.GR (IG:busymama.gr)

IOANNASNOTEBOOK.COM (IG:ioanna_limberopoulou)

 

 

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama. Εκπαιδευτικός και μαμά ενός μικρού πρίγκιπα κι ενός μικρού ροζ μακαρόν. Ερωτευμένη πάντα με εκείνο το αγόρι που γνώρισα το 2005 και συνεχίζει ακόμα να με αντέχει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μαμά δεν παύει ποτέ να είναι και γυναικά. Το busymama.gr έχει ως κέντρο του τη γυναίκα σε όλους της τους ρόλους.

Γράψτε ένα Σχόλιο