Σοκολάτα, όλοι την λατρεύουμε! Λευκή, μαύρη, με ξηρούς καρπούς, με φρούτα, σκέτη ή με γέμιση είναι αδιαμφισβήτητα η αγαπημένη λιχουδιά όλων και κυρίως το αγαπημένο δώρο για την ημέρα των ερωτευμένων. Ένα αφράτο, ζουμερό και πολύ σοκολατένιο κέικ φτιαγμένο από τα χεράκια μας είναι σίγουρα το πιο γλυκό δώρο για τον αγαπημένο μας!

Κέικ σοκολάτας

Υλικά για Κέικ: 

1 1/4 φλ.ζεστό στιγμιαίο καφέ

1 φλ. κακάο

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

1 κ.γ. αλάτι

2 1/2 κ.γ. σόδα

2 φλ. ζαχαρη

1 1/4 φλ. sour cream ή γιαούρτι (Sour cream  βρίσκουμε σε μεγάλα super market, μπορείτε,όμως, να την αντικαταστήσετε τέλεια με στραγγιστό γιαούρτι)

1 φλ. και 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο 

Γκανας σοκολάτας:

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

115 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ζεστό καφέ με το κακάο, μέχρι να λιώσει το κακάο. Αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι το μείγμα να πάρει ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Συνεχίζουμε με την sour cream ή το γιαούρτι και το αραβοσιτέλαιο. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά,το αλάτι, τη σόδα και σταδιακά το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε και το μείγμα καφέ- κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας. Αδειάζουμε την ζύμη μας σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° για περίπου 50 λεπτά. Αφού κρυώσει τελείως το διακοσμούμε με γκανάς. 

Γκανάς: Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την κρέμα σε ένα μπολ και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει λίγο και περιχύνουμε το κέικ.

Στολίζουμε  με φράουλες, καραμέλες, χρωματιστή τρούφα και ο,τι άλλο θέλουμε. Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε cupcakes ή μικρά κεκάκια όπως αυτά που έφτιαξα εγώ και στόλισα με σως καραμέλας.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων,ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Υλικά για σως καραμέλας:

100 γρ. μαύρη ζαχαρη

50 γρ. βουτυρο αγελάδας

60 ml κρέμα γαλακτος


Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα συνέχεια. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και τραβάμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε

Καλή επιτυχία !  Αν τη δοκιμάσετε θα χαρώ πολύ να κάνετε εμένα και τη busy mama tag στα social media για να μπορέσουμε να τη δούμε κι εμείς! Εμένα μπορείτε να με βρείτε στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

Write A Comment