Φέρτε την αλλαγή στην κουζίνα σας καθημερινά, όχι με κάτι τέλειο κ εξεζητημένο, αλλά με οτιδήποτε, ακόμα και το πιο μικρό, που φτιάχνεται με αγάπη για τους οικείους σας.
Ένα αγαπημένο οικογενειακό φαγητό, τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, κάντε τα ρολό κιμά, γεμιστό με κασέρι, τυλιγμένο με φέτες μπέικον και ψημένο στο φούρνο με πατάτες και ντομάτες. Βάλτε το στο καθημερινό σας τραπέζι, θα σας πάρει ακριβώς τον ίδιο χρόνο προετοιμασίας και ψησίματος με τα κλασικά μπιφτέκια, μα θα δώσει μια νότα χαράς παραπάνω με την εντυπωσιακή του εμφάνιση! Μην περιμένετε μια ιδιαίτερη μέρα ή ιδιαίτερους καλεσμένους για να το φτιάξετε γιατί απλά η ιδιαίτερη μέρα είναι το “Σήμερα” & οι ιδιαίτεροι καλεσμένοι μου είναι “Εγώ, Εσύ και όσοι αγαπάμε”.
Αγαπώ να έχω ένα τουλάχιστον αγαπημένο φαγητό την εβδομάδα που όταν θα ανοίξω το καπάκι & ρωτήσω τον Κωστή μου, “το έκανε καλό το φαΐ η μαμά;” να αναφωνήσει λακωνικά “Σούπερ!”.
Πάμε να δούμε πως φτιάχτηκε το σούπερ γεμιστό μοσχαρίσιο ρόλο κιμά με κασέρι.
Υλικά:
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- ή (800 γρ κιμά μοσχάρι & 200 γρ κιμά χοιρινό)
- 2 αυγά
- 300 γρ μουσκεμένο ψωμί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Δυόσμος
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 150 γρ κασέρι
- 14 φέτες μπέικον
- 10 πατάτες
- 2 ντομάτες μικρές
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Χυμός 1 λεμονιού
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουσκεύω το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το στραγγίζω. Το κάνω τρίμματα σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτω τον κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, 2 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο και την μουστάρδα. Ζυμώνω καλά το μείγμα μου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Απλώνω σε λαδόκολλα δίνοντας του ορθογώνιο σχήμα. Κόβω το κασέρι σε μπαστουνάκια και το τοποθετώ στο κέντρο του ορθογωνίου παράλληλα με την μεγάλη πλευρά όπως στις φωτογραφίες.
Την κάθε πατάτα την έκοψα στη μέση και την ντομάτα σε τέταρτα. Τις αλάτισα, έριξα λίγη ξερή ρίγανη και κλωνάρια φρέσκιας. Ανακάτεψα με το χυμό ενός λεμονιού, έτριψα λίγο πιπέρι και τις τοποθέτησα γύρω από το ρολό. Τέλος, πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο (θα βγάλει λίπος το μπέικον) και ένα κρασοπότηρο νερό.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα. Ξεσκέπασα τη γάστρα, αφαίρεσα την λαδόκολλα και έψησα για άλλα 30′ να ροδοκοκκινίσει το φαγητό. Συνόδευσα με σαλάτα μαρούλι.
Χρόνος μαγειρέματος 1 1/2 ώρα
Μερίδες: 6-8
- Μπορείτε να το προ ψήσετε από την προηγούμενη ημέρα για 1 ώρα. Την επομένη θα αφαιρέσετε την λαδόκολλα από το ρολό και θα αφήσετε το φαγητό να πάρει χρώμα για 30′. Έτσι θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο.
- Το μπέικον είναι προαιρετικό. Μπορείτε να τυλίξετε το ρολό στη λαδόκολλα (για να μην ανοίξει) και χωρίς αυτό.
- Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα ίδια που φτιάχνω τα μπιφτέκια μου. Κάντε όποια παραλλαγή είναι κοντά στις δικές σας γεύσεις.
Θα μου δώσετε ιδιαίτερη χαρά αν το δοκιμάσετε και μου στείλετε φωτό σας στο instagram ή ανεβάσετε κάνοντας με tag σαν assi.sof για να μπορέσω να τις δω!
Καλή επιτυχία!!!
Δευτέρα μου καματερή, θα σου ‘χω σούπερ συνταγή!
4 Σχόλια
Είδα νοστιμιά στο instagram και ήρθα για οδηγίες. Πόσο υπέροχη συνεργασία κορίτσια! Θα χορτάσουμε νέες ιδέες!
Με την Ασημίνα στο τιμόνι της μαγειρικής είναι το μόνο σίγουρο κορίτσι μου!!! Βγάλτε κατσαρολικά από τα ντουλάπια εγώ λέω!!!
Αγαπημένη Ασημίνα! Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο νόστιμο από εσένα!
Καλή αρχή στη συνεργασία σας κορίτσια μου 🙂
Προσπαθώ να κάνω δίαιτα αυτό τον καιρό αλλά είδα την ανάρτηση αυτή και δεν κρατήθηκα. Θέλω πολύ να το φτιάξω