Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Εδώ και λίγο  καιρό   μια  επιθυμία έχει κλέψει  τη  σκέψη μου.  Μια  επιθυμία  που σίγουρα  με  γυρίζει  πολλά χρόνια  πίσω.

Σε  κείνα τα  ξένοιαστα  σχολικά  πρωινά, που έβρισκα έξω  από  το σχολείο κάποιον  πλανόδιο  τυροπιτά,  με το  τρίκυκλο καροτσάκι γεμάτο φρέσκες  ζεστές τυρόπιτες και αγόραζα  μία  για  να γίνει  το πρωινό  μου  και να με  κρατήσει για το υπόλοιπο της  σχολικής μέρας.

Αυτή  η επιθυμία ήταν  η αιτία να  ανοίξω  το  «χρονοντούλαπο»  των  συνταγών  και  να αναζητήσω μια  εύκολη  αλλά  ταυτόχρονα  νόστιμη  συνταγή  για τυροπιτάκια!!

Αφού  ετοίμασα  όλα τα  υλικά  για την παρασκευή    πάνω  στον πάγκο  της κουζίνας  το μόνο που  είχε μείνει  ήταν  να  σηκώσω  τα μανίκια  και  να ζυμώσω δυνατά   μια   υπέροχη ζύμη!

Ο φούρνος  έτοιμος και  ζεστός. Το πρώτο ταψί  τοποθετήθηκε  και  τα  μάτια  μου   κάθε λίγο  και λιγάκι,  έριχναν κλεφτές  ματιές  από  το τζάμι του φούρνου  για να  δω  πότε θα  αποκτήσουν εκείνο  το χρυσαφένιο  χρώμα  που τα  κάνει μοναδικά.  Με το  που  βγήκαν τα  πρώτα,  ένα  άρωμα   πλημμύρισε    όλη την κουζίνα.

Η επιθυμία  μου  για  ένα  πρωινό  με  μυρωδάτα  τυροπιτάκια,  μια  κούπα καφέ  και  ένα  ποτήρι φυσικό  χυμό  πορτοκαλιού,  είχε   έρθει .  Ήξερα  όμως ότι  αυτό ήταν  κάτι  που θα το  απολάμβαναν  όλοι.

Γιατί  τα  τυροπιτάκια  όπως  και  να το  κάνουμε  είναι ο βασιλιάς  των  snack!!!

Η αλήθεια  είναι ότι  μπορείς  να  το  απολαύσεις  κάθε  στιγμή της  ημέρας. Μπορείς να το  φας είτε  κρύο  είτε ζεστό.  Στο  δρόμο  ή  στο  τραπέζι. Στο  σχολείο  ή στην προπόνηση!

Είναι  μια  απόλαυση που δεν θα  αφήσει  «ασυγκίνητο» ούτε  τον μικρό αλλά  ούτε   και  τον μεγαλύτερο. Δεν  μπορείς  να  αντισταθείς  εύκολα  στο  μικρό αυτό πειρασμό.  Και  πολύ  περισσότερο  δεν  θα μπορέσεις  να  αντισταθείς, αν δεις πόσα  λίγα υλικά χρειάζεσαι και που έχεις σίγουρα στο σπίτι.

Για τα τυροπιτάκια με γιαούρτι θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανάλογα το αλεύρι (ίσως πάρει λιγότερο)

Για την γέμιση

  • 1 αβγό
  • 150γρ. φέτα
  • πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • 1 αβγό
  • 1/2 σφηνάκι νερό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι
  • το λάδι και ανακατεύουμε
  • ρίχνουμε λίγο αλεύρι
  • προσθέτουμε τη μαγιά
  • τη ζάχαρη
  • ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο ακόμα αλεύρι
  • ρίχνουμε το αλάτι
  • και συμπληρώνουμε με αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
  • ανάλογα με το αλεύρι ίσως πάρει λιγότερο
  • αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη γύρω στα 20′
  • σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
  • χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε με το χέρι ή με πλάστη
  • με ένα ποτήρι ή κουπ πατ στρογγυλούς δίσκους
  • μαζεύουμε τη ζύμη που περισσεύει και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει
  • βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού περίπου γέμιση στη μέση
  • διπλώνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο
  • πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι
  • αραδιάζουμε τα τυροπιτάκα σε ταψί με λαδόκολλα
  • τα αλείφουμε με το μείγμα του αβγού
  • ψήνουμε στους 180° C μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το Justlife.gr και μπορείτε να ακολουθείτε το Justlife.gr και σε FACEBOOK , INSTAGRAM, και να δείτε το βίντεο της συνταγής φυσικά εδώ.

Author

Το όνομα μου είναι Έλενα. Είμαι 32 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Άργος. Σύζυγος εδώ και 3 χρόνια και μαμά του Βαγγελάκη.

Write A Comment